ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

24 Απρ 2008

ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ

1. Αυτό που συνέβη στο IDEAL είναι η πραγματικότητα για όλους τους νέους εργαζόμενους σερβιτόρους, μάγειρες, ξενοδοχοϋπαλλήλους, για όλους που δουλεύουν στα διασκεδαστήρια της πόλης σε συνθήκες γαλέρας.
Το περιστατικό των δυο εργαζομένων που ζητάνε τα λεφτά τους και τελικά βρίσκονται στα δικαστήρια ίσια και όμοια με τους εργοδότες που τους κλέβουν, δείχνει το που φτάνει το θράσος της εργοδοσίας όταν δεν έχει απέναντι της ένα σύγχρονο εργατικό μαχητικό και ενωμένο ταξικό συνδικαλισμό.

2. Ο ρόλος της Αστυνομίας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την αντιδραστική αντεργατική και τρομοκρατική της συμπεριφορά, σέρνοντας στο αυτόφορο το «θύμα» και αφήνοντας στην ησυχία του το «θύτη» εργοδότη. Μήπως τα ίδια δεν κάνανε στην μεγάλη απεργία των σεκιουριτάδων πέρσι το χειμώνα στην Πάτρα; Μήπως δεν ξέρουν οι αρχηγοί της Αστυνομίας τα περιστατικά ξυλοδαρμών εργαζομένων, που έχουν διεκδικήσει σε τέτοια μαγαζιά τα δεδουλευμένα τους; Ο νεοφιλελευθερισμός στο χώρο δουλειάς μεταφράζεται σε γκανγκστερισμό σε βάρος του εργαζόμενου, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, με τις πλάτες όλων των επίσημων φορέων.

3. Η Ένωση Εργαζομένων καταδικάζει την τρομοκρατική συνεργασία εργοδοσίας και αστυνομίας, στέκεται στο πλάι των 2 εργαζόμενων του IDEAL για να πάρουν τα λεφτά τους, να σταματήσουν να τους απειλούν και οι εκβιαστές να τιμωρηθούν με τον αυστηρότερο τρόπο. Χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση και ενότητα των εργαζομένων, σε λίγο με τη βία θα υποχρεώνουν τους πάντες σε απλήρωτη εργασία. Τόση εξουσία έδωσαν στα αφεντικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! Μόνο ένας συνδικαλισμός Αριστερής ταξικής ενότητας θα τους σταματήσει.

Επισκεπτες