ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Απρ 2008

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 13/2/ 08 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

1. Εργαζόμενοι, δυο μήνες μετά την μεγαλειώδη απεργία της 12 Δεκέμβρη είμαστε πάλι στους δρόμους δίνοντας βροντερό μήνυμα αγώνα και αντίστασης απέναντι στην βρώμικη κυβέρνηση Καραμανλή, απέναντι στον διεφθαρμένο δικομματισμό. Σκάνδαλα,dvd, μεγαλοεκδότες, λογαριασμοί, φίλοι και κολλητοί με εκατομμύρια ευρώ να χορεύουν στις τσέπες τους , και έρχονται με θράσος να προχωρήσουν τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Εμείς με 600 ευρώ και ατέλειωτα ωράρια – αυτοί με κομπίνες και εκατομμύρια ευρώ απο τα λεφτά του κράτους. Εμείς με ανεργία και τετράωρα, ανασφάλιστοι και χρεωμένοι – αυτοί μας χρεώνουν 365 ημέρες το χρόνο και δεν τους κουνάει κανείς από τις ρεμούλες, τη κυριλέ ληστεία, τα βίντεο και τη ξεφτίλα. Είμαστε δυο κόσμοι. Οι από πάνω που βουλιάζουν στην διαφθορά τη χωρά και εκμεταλλεύονται τον κόπο μας και εμείς οι από κάτω, η αξιοπρέπεια , η συνέπεια για να βγούν πέρα οι υποχρεώσεις μας και οι προσδοκίες των παιδιών μας. Αυτοί οι κόσμοι πρέπει να συγκρουστούν, πρέπει οι λίγοι, πλούσιοι και διεφθαρμένοι να νιώσουν τη δύναμη μας.

2. Προχωράνε στην ενοποίηση δεκάδων ταμείων , θέλουν το 10% των αποθεματικών να το ρίξουν στις βρώμικες επενδύσεις τους, και έρχονται μεθαύριο στην βουλή με πρώτο τον προστάτη της διαφθοράς να μας πούνε πως ΄΄η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει΄΄ θα γίνει νόμος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Πρέπει να απαντήσουμε με οργανωμένο αγώνα διαρκείας στους επικινδύνους που μας κυβερνάνε. Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να σηκωθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μην προχωρήσει κανένα διάλογο για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αν δεν δωθούν αυξήσεις και όχι ψίχουλα. Η ΓΣΕΕ πρέπει να κλιμακώσει την πάλη, να κατέβει στους νέους εργαζόμενους, να εμφανιστεί στους χώρους δουλειάς, να πάρει καθαρή-ανοιχτή θέση ενάντια στο νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ , νόμο που αξιοποιεί τώρα ο Καραμανλής. Συνάδελφοι αυτοί που επιμένουν να πορεύονται χωριστά σε άλλες πλατείες δεν απειλούν κανένα, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την εργοδοσία , ούτε το νεοφιλελευθερισμό, ποντάρουν μόνο πάνω στη διαίρεση των εργαζόμενων. Εμείς δεν θα τους πούμε συνδικαλιστική και εργατική αριστοκρατία αλλά θα τους φωνάξουμε : έχετε ακόμα καιρό να αποδείξετε ότι δεν είσαστε εσκεμμένοι διασπαστές, αφήστε τον κόσμο να ενωθεί, να πάρει τα σωματεία , τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα στα χέρια του.

3. Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ δίνει ζωή σε ένα ανεξάρτητο ρεύμα αγώνα των νέων εργαζομένων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εμπορουπαλλήλων , των κούριερ, των εκπαιδευτικών, με στόχο την ταξική ενότητα των αγώνων, την νίκη τους !

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Επισκεπτες