ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

25 Απρ 2008

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ AVANTI:ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η πόλη είναι " θερμοκήπιο πολιτισμού", ο χώρος που εκφράζονται διαφιορετικές ταυτότητες αλλά και μεγάλες ανισότητες.Οι πολλαπλές 'οψεις της όμως, μπορούν να χωρέσουν σε ένα νεολαιίστικο στέκι;



Οι Συναντήσεις του AVANTI αποτελούν μια πρό(σ)κληση να ανακαλύψουμε και πάλι τις γνωστές -άγνωστες όψεις της Πάτρας δίνοντας βήμα διαλόγου σε δρώσες συλλογικότητες και ανθρώπους , για να συστηθούν οι νέοι πολίτες ατενζίοντας με θετική διάθεση το μέλλον της συμμετοχής.
Γιατί αν θέλουμε να ξαναβρούμε το νήμα της επικοινωνίας της με ευρύτερους κοινωνικούς χώρους, οφείλουμε να αναδειχτούμε σε δύναμη αμφισβήτησης των δομών και των καθηνερινών σχέσεων που διαμορφώνουν την σημερινή πόλη. Να θέσουμε ξανά και να υπερασπιτούμε το αίτημα της συμμετοχής. Με σύγχρονους όρους να εκφράσουμε την ανάγκη για μια Πάτρα χωρίς τους κάθε λογής αποκλεισμούς ή περιθωριοποιήσεις.

Η πόλη είναι ένας τόπος ανταλλαγών και συναντήσεων και όχι απλώς ένας δομημ΄ρνος χώρος με κατοικίες και υπηρεσίες. Η πόλη δεν είναι υπνωτήριο ανθρώπων. Το γέλιο, η έκφραση, η κοινωνική συναστροφή όταν δεν είναι στοιχείο της καθημερινότητας στερεύει, σκληραίνει, εξαφανίζεται. Η πόλη είναι ένας πολιτισμικός τόπος που μετουσιώνει συχνά την ενέργεια του μέσα απο καλλιτεχνικές εκδοχές σε νέους τρόπους αντίληψης της ζωής.
Σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τον χώρο στον οποίο ζούμε και δρούμε, θα προσπαθήσουμε - στο πλαίσιο αυτής της ενότητας εκδηλώσεων - να ανταλλάξουμε απόψεις και προσεγγίσεις, να συζητούμε για αυτά που κάποιοι θεωρούν " μικρά" ή και "ασήμαντα" , όσα προσπερνάμε απαρατήρητα στην καθημερινότητα μας.

Η εικόνα της Πάτρας άλλαξε και αλλάζει. Μαζί της μεταβάλλονται και οι όροι της πολιτικής δράσης και της επικοινωνίας της Αριστεράς με τους πολίτες. Η πόλη είναι οι άνθρωποι της. Όλοι εμείς.

Επισκεπτες