ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

24 Απρ 2008

Η 3η Συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων στην Πάτρα 10/12/07

Την Κυριακή στις 9 Δεκέμβρη , με τη συμμετοχή 30 εργαζομένων, έγινε η δεύτερη συνέλευση μέσα σε 1 μήνα της Ένωσης Εργαζομένων στην Πάτρα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την συγκρότηση Επιτροπών υπεράσπισης της Δημόσιας Κοινωνικής ασφάλισης. Υπήρξαν δυο τοποθετήσεις από μέλη του συντονιστικού της Ένωσης Εργαζομένων. Η πρώτη, έδωσε μια σύντομη περιγραφή της κίνησης που έκανε επί δεκαπέντε μέρες σε όλους τους εργασιακούς χώρους η Ένωση για την προπαγάνδιση της απεργίας στις 12 ΔΕΚ και της δημιουργίας επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς. Μια κίνηση που επιβεβαίωσε την ανάγκη του κόσμου για μια πλατιά αγωνιστική κίνηση μακριά από την παθητικότητα και την γραφειοκρατία του επίσημου συνδικαλισμού. Η δεύτερη τοποθέτηση έδωσε τον τόνο στην χρησιμότητα των επιτροπών, στο πως μπορούν να απαντήσουν στο ζήτημα της υποστήριξης ενός κινήματος από τα κάτω, το πώς δεν μπερδεύονται με το γνωστό συνδικαλισμό και την πρακτική του. Η συζήτηση ήταν αρκετά γόνιμη αφού από αρκετούς εργαζόμενους δόθηκε το κλίμα της υποστήριξης της πανελλαδικής απεργίας με όρους συνέχειας και προετοιμασίας για αγώνα και μετά τις γιορτές.
Οι αποφάσεις ήταν:
Στους χώρους ιδιωτ. Υπαλλήλων, επισιτισμού, υγείας, εκπαιδευτικών, ταχυμεταφορών, προχωράει η δράση επιτροπών με τον συντονισμό των μελών και φίλων της Ένωσης Εργαζομένων που εργάζονται στους κλάδους αυτούς.
Μαζική παρουσία και συγκέντρωση την Τρίτη 11 Δεκ στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας για κοινή εξόρμηση και κάλεσμα για την απεργία .
Καλούμε τους πάντες από κάθε χώρο δουλειάς, φίλο και γνωστό, στην συγκέντρωση και πορεία της απεργίας στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μαζί μας στο πανό των Επιτροπών .
Στις 22 Δεκ γίνεται συζήτηση –συντονισμός του κόσμου που απαρτίζει τις επιτροπές για την δράση, αμέσως μετά τις γιορτές, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στους αντίστοιχους χώρους και κλάδους.

Επισκεπτες