ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

24 Απρ 2008

ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ!

- Tι είναι αυτό που δουλεύει εγγυημένα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία ανάμεσα στους -5°C και στους 45°C; - Τα θερμόμετρα... και “τα κούριερ”.
Από την διακήρυξη της μότο-διαδήλωσης των κούριερ, των ντελιβεράδων , και “εξωτερικών” της Αθήνας.
Την στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι για το καλό μας, από δω και πέρα θα πρέπει να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε, χωρίς Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ,σε συνθήκες μεσαίωνα ,υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που καθημερινά παλεύουν για το μεροκάματο κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Οι συνθήκες εργασίας των κουριερ-ντελιβεράδων είναι κοινές:
Πληρωνόμαστε με την ώρα ή με κάθε παράδοση που σημαίνει περισσότερη εντατικοποίηση και ελάχιστο κόστος στο αφεντικό.
Απλήρωτο νυκτερινό ωράριο. Αυτό που σε άλλους κλάδους πληρώνεται εξτρά, σε μας είναι ίδιο με το ημερήσιο.
Το "μεροκάματο του τρόμου". Απαιτεί ταχύτητα, χωρίς να παρέχεται από τους εργοδότες ο κατάλληλος εξοπλισμός (κράνη, φωσφορούχες φόρμες εργασίας). Κάθε χρόνο θρηνούμε δεκάδες θύματα ανάμεσά μας.
Ανασφάλιστοι στην συντριπτική μας πλειοψηφία. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουν καθόλου ένσημα.
Ελαστικό ωράριο. Δουλεύουμε όταν μας καλεί ο εργοδότης, όποτε θέλει όταν θέλει, Σαββατοκύριακα, βραδινές ώρες - η ζωή μας γίνεται "λάστιχο".
Γιατί να μην είναι κοινές και οι λύσεις;
Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα, η εκμετάλλευση και η ανασφάλεια μπορούν να ανατραπούν αν όλοι μαζί το απαιτήσουμε .Αν όλοι μαζί διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.
Χρειάζεται να μαζευτούμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες για τα προβλήματά μας στο χώρο δουλειάς .Να φτιάξουμε Επιτροπές για τον συντονισμό και τη δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Επισκεπτες