ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

24 Απρ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , 2/4/08

Συμφωνία ντροπής η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ!
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στην κοινωνική ασφάλιση, η δικομματική πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΓΣΕΕ υπογράφει μια κατάπτυστη διετή Συλλογική Σύμβαση που δίνει αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού και αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους στις απολύσεις, στην ακρίβεια και στην ανασφάλεια.

Οι αυξήσεις του 3,4% και 3% που δίνει η συλλογική σύμβαση για το 2008 ισοδυναμούν με πραγματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων, ενώ η αύξηση του 5,5% που θεωρητικά είναι μεγαλύτερη του πληθωρισμού δίνεται από το Μάιο του 2009 με αποτέλεσμα να έχει μηδαμινή αξία. Οι νέοι εργαζόμενοι, οι 4ωρίτες, οι χωρίς δικαιώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και από αυτή τη συμφωνία.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδωσε με αυτήν της την κίνηση ένα πισώπλατο χτύπημα στους εργαζόμενους και υπονόμευσε τους αγώνες τους. Ταυτίστηκε με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις διαθέσεις και τις προσδοκίες των εκατοντάδων χιλιάδων που αγωνίστηκαν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνθηκολόγησε με τους βιομήχανους και την εργοδοσία, την ώρα που υπήρχαν οι προϋποθέσεις να υπάρχει μια θετική έκβαση και ένα νικηφόρο για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση. Μπορούσε η μάχη για τη συλλογική σύμβαση να αποτελέσει τη συνέχεια των μεγαλειωδών απεργιών της 12/12 και της 19/3.
® Καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει τώρα πίσω τη συμφωνία.
® Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για την ανατροπή της συμφωνίας. Για πραγματικές αυξήσεις και δικαιώματα.
® Κατάργηση του αντι-ασφαλιστικού νόμου.
® Αλληλεγγύη – υποστήριξη σε όλους τους αγώνες των εργαζόμενων

Επισκεπτες