ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Απρ 2008

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/3/ 08 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ,
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που παραπαίει. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που πέντε μόλις μήνες μετά την εκλογή της έχει μεταβληθεί σε κυβέρνηση μειοψηφίας. Και επιχειρεί με μια επίθεση, με μια φυγή προς τα μπρος, να βελτιώσει τη θέση της.
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί την κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Η κοινωνική αναστάτωση είναι μεγάλη, γιατί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η αδικία, η βία, ο μεσαίωνας, γίνεται νόμος του κράτους.
Στην περίπτωση αυτή, η αντίσταση με κάθε τρόπο, με κάθε μορφή, με όλες μας τις δυνάμεις, γίνεται υποχρέωση.
Ορισμένοι δημοσιογράφοι με μηνιάτικους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων ευρώ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να δυσφημίσουν τις απεργίες. Να φέρουν τον ένα κλάδο ενάντια στο άλλο. Να κρύψουν ότι η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά όλους τους εργαζόμενους, σήμερα και αύριο. Να συγκαλύψουν τον Μεσαίωνα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας που θα φέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Καραμανλή.
Όπως ακριβώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λένε ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό», αλλά μετά απειλούν θεούς κι δαίμονες, συκοφαντούν και ψεύδονται, ετοιμάζουν την δικαιοσύνη τους και τον εισαγγελέα τους ώστε να βγάλουν εκτός νόμου τους αγώνες, προβάρουν το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης.
Η κοινωνική αναστάτωση, η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Οι συνάδελφοι της ΔΕΗ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε: σύγκρουση με ενότητα και μαζικό αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση του Κεφαλαίου.
Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες για έναν πανεργατικό ξεσηκωμό που δεν προετοιμάστηκε. Και η προετοιμασία αυτού του αγώνα, ήτανι αναντίστοιχη με το μέγεθος και την έκταση των αντιλαϊκών ανατροπώνΚαι ήταν αναντίστοιχη γιατί έτσι το θέλησε η ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σήμερα όμως είναι ώρα δράσης και κινητοποίησης. Είναι ώρα ενότητας των εργαζόμενων, των απεργιών, των αγώνων μας. Είναι ώρα της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης, όχι για έναν τυπικό αγώνα για την τιμή των όπλων, αλλά για μια μεγάλη συνεχόμενη κοινωνική σύγκρουση που θα φέρει αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση Καραμανλή και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν την προσδοκία ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πιστέψουν στη δύναμή τους. Ότι θα αποδεχτούν την ήττα τους μπροστά σε μια αποφασισμένη και ανυποχώρητη διακυβέρνηση. Ότι θα πέσουν στην παγίδα του κατακερματισμού και της διεκδίκησης επιμέρους «ευνοϊκών» όρων. Ότι ο καθένας ξεχωριστά θα ζητήσει «καλύτερες συνθήκες σφαγής» για τον εαυτό του.
Να αποδείξουμε ότι η προσδοκία αυτή είναι ψευδαίσθηση. Να πιστέψουμε στη δύναμη του αγώνα μας. Να πάθει μπλακ άουτ το κυβερνητικό σχέδιο. Να ηττηθεί η κυβέρνηση στην κορυφαία μάχη που δίνει. Να νικήσουν οι εργαζόμενοι στην κορυφαία μάχη που δίνουν. Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε ένα μεγάλο ποτάμι λαικής οργής, για την ενότητα της εργατικής τάξης που θα ανατρέψει τον νεοφιλελευθερισμό, για να κάνουμε πραγματικότητα τον πανεργατικό ξεσηκωμό!

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ Η ΦΥΓΕΤΕ!
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επισκεπτες