ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

13 Μαΐ 2008

OI ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, 13/5/08

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα μετά την εξαγγελία νέων κινητοποίησεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μαΐου, προχωράει η ΟΤΟΕ στις τράπεζες που δεν έχουν χορηγήσει εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Οι τράπεζες αυτές είναι: Εθνική, Alpha Bank,Eurobank, Probank, FBB, HSBC, BNP Paribas, Citibank, Ελληνική Τράπεζα, American Express και Κύπρου.

Απεργία ΓΣΕΕ
Την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Μαΐου, «για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων - των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων του Δημόσιου Τομέα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΥΔΑΠ κ.α)», ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ.
Ειδικότερα ανακοίνωσε γενική 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και στα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ-ΟΛΘ) και πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, στην ΟΑ και στην ΕΥΔΑΠ.
Κεντρικό αίτημα της απεργίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση είναι «η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και η διασφάλιση του δημοσίου και κοινωφελούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος».

Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο

Με στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Μαΐου, από τις έντεκα το πρωί ως το τέλος του ωραρίου, ανοίγει η ΑΔΕΔΥ τον κύκλο των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Στα πλαίσια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν, στις 12.30 της ίδιας μέρας, απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, θα ακολουθήσει κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων».

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί νέο μισθολόγιο με βασικό μισθό 1.300 ευρώ (με ενσωματωμένα τα επιδόματα στο βασικό μισθό), μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, κάλυψη των κενών θέσεων στο δημόσιο με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Διεκδικεί επίσης, επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζομένους στο δημόσιο, που το δικαιούνται, και απόρριψη κάθε ιδέας για περαιτέρω υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Επισκεπτες