ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

1 Μαΐ 2008

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ 68


40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Μάη του 68.
Η ΚΟΕ θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων, ενώ οι εκδόσεις Α/συνεχεια εκδίδουν δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία για το 1968:
Το «68 ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο» με κείμενα από τα κινήματα σε όλον τον κόσμο και
Το «κινηματογράφος και 68 - Οπλισμένες κάμερες» που επικεντρώνεται στο ζήτημα του κινηματογράφου και των αλλαγών μέσα από τα κινήματα εκείνης της εποχής.
Δείτε μια πρώτη παρουσίαση των βιβλίων
Δείτε την εισαγωγή στο «68 ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο». Μια σύγχρονη τοποθέτηση για την εξέγερση του Μάη, τη σημασία και τον αντίκτυπο που είχε, για αυτά που προηγήθηκαν και για το ρόλο πτερύγων της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Αλλά και για τις εμπορεύσιμες σημερινές ερμηνείες του Μάη: «Να τολμάμε να αγωνιζόμαστε, να τολμάμε να νικάμε», έλεγε ο Μάο. «Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο», ήταν ένα σύνθημα του Μάη. Και τα δύο αποτελούν την κληρονομιά της δεκαετίας του 1960, κληρονομιά που ανήκει σε κάθε επαναστατική πολιτική και κοινωνική δύναμη που σήμερα σηκώνει ξανά ψηλά τη σημαία του αγώνα, προετοιμάζοντας τις επαναστάσεις του 21ου αιώνα.
Δείτε την πλήρη εισαγωγή στο «Κινηματογράφος και 68 - Οπλισμένες κάμερες»
Δείτε το σημαντικό κείμενο «οι κερασιές δεν ανθίζουν μονάχα μια φορά, οι κερασιές δεν ανθίζουν μονάχα στη Γαλλία», γραμμένο από τον Γιάννη Χοντζέα το 1983 για τα 15 χρόνια από τον Μάη
Οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από βιβλιοπαρουσίαση, φεστιβάλ ταινιών γύρω από την εξέγερση του Μάη, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.

Επισκεπτες