ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

2 Μαΐ 2008

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2008

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ 1/5/08

1.Γιορτάζουμε σήμερα την εργατική πρωτομαγιά, σύμβολο του αγώνα της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, και είμαστε όσο ποτέ άλλοτε τόσο κοντά στην κατάσταση που ζούσαν οι εργάτες πριν 120 χρόνια.
Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός κ ιμπεριαλισμός ,φέρνει την πείνα για ένα κομμάτι ψωμί στην Αίγυπτο ,στην Αιτή αλλά και σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος λαός σε όλο τον κόσμο , από την Αμερική μέχρι την Ασία ,που να μην νιώθει στο πετσί του που τον οδηγεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο: Εξαφάνιση των δικαιωμάτων, φτώχεια και καταστολή, πλούτη κ άλλα πλούτη για μια χούφτα οικογένειες, εταιρείες και τα κόμματα τους. Στα σκουπίδια ψάχνουν για φρούτα και λαχανικά οι Γάλλοι εργαζόμενοι , από το δρόμο μαζεύανε οι έλληνες συνταξιούχοι τα λαχανικά που πέταγαν οι παραγωγοί. Μια παγκόσμια εργατική τάξη φέρνει στο προσκήνιο η Νέα Τάξη , λαούς που επιλέγουν το δρόμο του ξεσηκωμού και της εξέγερσης, απλά για να ζήσουν. Μήπως δεν βλέπουμε κ στην πόλη μας τι προσφέρει στους φτωχούς όλου του κόσμου ο καπιταλισμός, με τους χιλιάδες μετανάστες απόκληρους από τις μπόμπες των ιμπεριαλιστών , να δουλεύουνε δούλοι στα χωράφια των δικών μας νεοκολιγάδων;

2.Και στο τόπο μας ο δικομματισμός, ο Καραμανλής που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να εξολόθρευση τη λαική οικογένεια , να τη δέσει χειροπόδαρα σε καταστάσεις φτώχειας που είχε να δει ο λαός μας από το προπολεμικά χρόνια.

Πληθωρισμός : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4%
Ανεργία: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8%
Πετρέλαιο : 120 δολάρια το βαρέλι
Ανατιμήσεις στα τρόφιμα: ΣΤΟ 16%
Μισθοί-συντάξεις της ΠΕΙΝΑΣ
Αυξήσεις στα μέσα μεταφοράς: 150%
Φ.Π.Α στο 21%

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί όλα αυτά δεν τις φτάνουν , θέλει να δώσει και άλλα στο μεγάλο κεφάλαιο ,θέλει να δώσει τα πάντα στους Γερμανούς, στους Βγενόπουλους, στους μεσάζοντες της Ευρωπαικής Ένωσης.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Πρώτη Μάη σε όλο τον κόσμο σημαίνει αγώνας και οργάνωση των εργατών, σημαίνει κίνημα σύγκρουσης με το κεφάλαιο, σημαίνει θυσίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να ρθούνε στα χέρια τα δικά μας όλα όσα ιδρώνουμε στη ζωή μας. Όσο και να προσπαθούν δεν τα καταφέρνουν οι μεγάλοι. Από το Σηάτλ και τη Γένοβα, το Ιράκ και το Λίβανο μέχρι το Νεπάλ, ο αιώνας μας, ξεκίνησε με τους λαούς να αποδεικνύουν στην πράξη το σύνθημα « ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ» απέναντι στην καταπίεση, την φτώχεια, την ανεργία, την εξαφάνιση του περιβάλλοντος, την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ απέναντι στο νεοφιλευλεθερισμό και το δικομματισμό στην Ελλάδα, να οργανώνεσαι απέναντι στο κράτος της εργοδοσίας, για μια κοινωνία άλλη, με τον εργαζόμενο να χει το κουμάντο της χώρας , του κόσμου όλου στα χέρια του.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ!


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επισκεπτες