ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

2 Μαΐ 2008

Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Οι συγκεντρώσεις της φετινής Πρωτομαγιάς έγιναν σε μια συγκυρία που ο πλανήτης συγκλονίζεται από τις εξεγέρσεις των πεινασμένων, που τα προβλήματα των εργαζόμενων, της εργατικής τάξης και των φτωχών είναι στο προσκήνιο. Σε μια συγκυρία, που στην Ελλάδα, σημαδεύεται από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, από την επίθεση της Κυβέρνησης σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα και από τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές όλων των βασικών προϊόντων.
Σε αυτή τη συγκυρία η ηγεσία της ΓΣΕΕ έσπευσε να υπογράψει μέσω της συλλογικής σύμβασης, αυξήσεις της τάξης του 1 ευρώ ξεπουλώντας κυριολεκτικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που επί τρεις μήνες αγωνίζονταν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το αντί-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Τη φετινή Πρωτομαγιά, στο Πεδίο του Άρεως, νέοι εργαζόμενοι, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων, οργισμένοι από τους πανηγυρισμούς των ομιλητών για τις αυξήσεις που «πέτυχαν», αποδοκίμασαν πετώντας κουλούρια (που κοστίζουν όσο και οι αυξήσεις) στην εξέδρα της ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους και ανακάλυψαν «κίνδυνο επεισοδίων» ώστε να δικαιολογήσουν την προειλημμένη απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στην πορεία.
Η Ένωση Εργαζομένων θυμίζει σε όλους αυτούς που μίλησαν για «ανεπίτρεπτες συμπεριφορές» υπερασπίζοντας έναν δήθεν καθωσπρεπισμό, ότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους απέναντι στους καθώς πρέπει συνδικαλιστές που υπογράφουν, μαζί με την εργοδοσία, τη φτώχεια μας. Αν τους πείραξαν τόσο πολύ τα κουλούρια και τα συνθήματα που τους φώναξαν οι διαδηλωτές θα τους πειράξει πολύ περισσότερο όταν οι νέοι εργαζόμενοι θα τους παρακάμψουν για να πάρουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.

Αθήνα, 2/5/2008

Επισκεπτες