ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Μαΐ 2008

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε 26/5/08, για την απεργία της 28/5 ειπώθηκαν:

Από τον Βασίλη Χατζηλάμπρου , Νομαρχιακό Σύμβουλο της Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση και στέλεχος της Κ.Ο.Ε υπήρξε η τοποθέτηση « Όλοι οι φορείς πρέπει να βοηθήσουν να γίνει υπόθεση όλης της πόλης της Πάτρας η υπόθεση του ΒΟΣΙΝΑΚΗ. Να κινητοποιηθούν όλοι, να αναγκαστεί η εργοδοσία και η κυβέρνηση να ματαιώσουν την μεταφορά και τις μαζικές απολύσεις. Κάθε εργαζόμενος που έτσι κ αλλιώς ζει τον εφιάλτη της ανεργίας , της απειλής της απόλυσης και της προσωρινής δουλειάς, πρέπει να δείξει την μέγιστη αλληλεγγύη στους εργάτες του ΒΟΣΙΝΑΚΗ.. Ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική εξέλιξη στον αγώνα. Σε αυτή την υπόθεση δεν μπορεί κανένας να πορεύετε σε ξεχωριστούς δρόμους και πλατείες. Μια τέτοια στάση τούτη την ώρα ισοδυναμεί μς στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και των σχεδίων της εργοδοσίας».



Εκ μέρους της Ένωσης Εργαζομένων , ο Γιάννης Σαββίδης (μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων) τόνισε « Ο χαρακτήρας του αγώνα αυτού δεν αφορά μόνο τους 65 εργάτες του Βοσινάκη. Αφορά όλη την πόλη, όλους τους εργαζόμενους. Η φτώχεια, η ανεργία και ο αποκλεισμός είναι η καθημερινότητα μας από την εποχή της PIRELLI-ΠΑΤΡΑΙΚΗΣ-MISKO-ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΡΗΤΙΚΟΥ.
Καλούμε τους πάντες στην μάχη αυτή, νέους, εμπορουπάλληλους, ιδιωτικούς υπάλληλους, όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της πόλης. Η Ένωση Εργαζομένων έχει συγκεντρώσει χίλιες υπόγραφες συμπαράστασης από τους συμπολίτες μας, έχει υποστηρίξει σωματεία να σταθούν στο πλάι των εργατών του Βοσινάκη, έδωσε και δίνει με την στάση της αγωνιστική κατεύθυνση στην συνδικαλιστική αλληλεγγυή. Όλοι την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο».


Τέλος από την μεριά της Κ.Ο.Ε ο Σπύρος Κόγκας ( μέλος της τοπικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ) πρόσθεσε « Η επιμονή και η ενότητα των εργαζομένων του ΒΟΣΙΝΑΚΗ ανάγκασε τους πάντες να πάρουν πολιτική θέση πάνω στο ζήτημα και με την μεθαυριανή Παμπατραική απεργία ξαναβάζουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων της πόλης στο τραπέζι. Η ευθύνη εργοδοσίας και δικομματισμού για το μαύρο τοπίο που περιβάλλει την Αχαία είναι ολοφάνερη. Είναι στιγμή να γίνει συνείδηση σε όλο το λαό της πόλης πως ο μονόδρομος των συμβάσεων, της φτώχειας, της αναμονής στις ουρές του ΟΑΕΔ μπορεί να σταματήσει με οργάνωση αγώνων μαζικών και δυναμικών. Η ΚΟΕ σε αυτή την κατεύθυνση , καλεί η μεθαυριανή συγκέντρωση – απεργία να μετατραπεί σε συλλαλητήριο κατά της φτώχειας και κατά των εισαγωγέων της και στο νομό μας.»

Επισκεπτες