ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

12 Μαΐ 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Κ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΧΑΪΑΣ


ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΣΙΝΑΚΗ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΕΣ


Κατ’ αρχήν υπάρχει μεγάλη μαύρη ιστορία στην πόλη μας. Εργοστάσια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο και Πατρινός κόσμος που μένει στο δρόμο χωρίς καμιά ελπίδα.Tα ξέρουμε , τα έχουμε ζήσει όλοι μας. Η ELBISCO ABEE έχει κέρδη αλλά κλείνει την μονάδα της στην Πάτρα. Οι τοπικοί φορείς αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τους όρους της επιχειρηματικής λογικής, εμείς οι συνδικαλιστικοί φορείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τους όρους του ΑΓΩΝΑ κ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε 65 εργατικές οικογένειες. Τόσες μέρες μπροστά στα μάτια μας μιλάνε όλοι οι οικονομικοί προύχοντες χωρίς κόστος , αντίλογο και αποστόμωση στον κοινωνικό ρατσισμό που απλώνουν πάνω από την Πάτρα, τον ρατσισμό απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον εργαζόμενο, παλιό ή νεότερο. Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιβάλλεται αυτή την στιγμή ο συντονισμός κάθε συνδικαλιστικού οργάνου για να μετατρέψουμε αυτό το δράμα σε πλατύ λαϊκό-εργατικό κύμα αλληλεγγύης σε όλη την πόλη.

Δεν μπορεί το θέμα αυτό να μείνει στα πλαίσια του εργοστασίου ΒΟΣΙΝΑΚΗ ούτε στους τέσσερεις τοίχους του Εργατικού κέντρου.Δεν μας φτάνουν οι υποσχέσεις των μεγαλοσυνδικαλιστων αλλά και των φορέων.Καλά και χρήσιμα είναι αυτά αλλά εδώ συνάδελφοι τίθεται θέμα:Θα προχωρήσουμε σε ενέργειες ώστε το συγκεκριμένο ζήτημα που θέλει έναν μεγαλοεπιχειρηματία να αυθαιρετεί σε βάρος 65 οικογενειών , κάτω από την προστασία των νόμων της αγοράς, να γίνει ζήτημα όλων των εργαζόμενων της πόλης;Πρέπει να ζητήσουμε την στήριξη και την συμπαράσταση κάθε εργαζόμενου.Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις που ούτως ή άλλος είναι ζήτημα της πόλης μας και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι μόνο των εργατών του ΒΟΣΙΝΑΚΗ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
1.Nα ξεκινήσουμε να μαζεύουμε άμεσα, υπογραφές αλληλεγγύης στο να μην κλείσει η μονάδα, μέσα στα σωματεία/ομοσπονδίες μας.
2. Να οργανωθεί με ευθύνη των Δ.Σ άμεση οικονομική υποστήριξη στο ταμείο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ του ΒΟΣΙΝΑΚΗ.
3. Να βγει αφίσα στη πόλη με την υπογραφή ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΣΙΝΑΚΗ. 4.Να πιέσουμε το Εργατικό κέντρο να καλέσει τους Πατρινούς σε κινητοποίηση μαζί με την ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 15//5 .
5. Όλη αυτή την κινητοποίηση να πιέσουμε το Εργατικό Κέντρο να την κορυφώσει άμεσα σε Πανπατραική απεργία. Να φτιαχτούν ανακοινώσεις συμπαράστασης που να δημοσιοποιηθούν στην τοπική κοινωνία από κάθε κλάδο κ ομοσπονδία. Να προταθεί και να υποστηριχθεί από κάθε Δ.Σ το αίτημα για επίσπευση κήρυξης ΠΑΝΠΑΤΡΑΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΣΙΝΑΚΗ.


Πρέπει να στείλουμε ένα αγωνιστικό μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν χωρίς κανένα κόστος να καθορίζουν τις ζωές των εργαζομένων, να μας θεωρούν αναλώσιμους και να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούμε και δεν ξέρουμε να αντιδρούμε.


ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ! ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ :

ΘΟΔ.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ , μέλος του Δ.Σ του παραρτήματος ΑΧΑΪΑΣ της ΑΔΕΔΥ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΤΖΙΟΣ, μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Διδασκάλων κ Νηπιαγωγών Πάτρας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ, Πρόεδρος Περιφ.τμήματος Αχαΐας Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος προσωρινού Δ.Σ του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδ. Προσωπικού ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ, μέλος του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α και του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Ι.Ε.

ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Αχαΐας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΥΡΔΑΣ, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Αχαΐας.

ΜΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιπρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Εργαζόμενων φύλαξης ( security).

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ , μέλος Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του ομίλου INTRACOM, γραμματέας του τοπικού συμβουλίου του Παραρτήματος Πάτρας.

ΠΑΤΡΑ 12/5/08


ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ: 6936653635


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επισκεπτες