ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

6 Μαΐ 2008

ΝΕΑ "ΜΙΣΚΟ" Κλείνει η ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ, 6/5/08 , ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Άκης Παλαιολόγος

Ακόμα ένα πλήγμα δέχεται η αποβιομηχανοποιημένη Πάτρα, μετά την απόφαση της εταιρείας ELBISCO A.Β.E.E., να μεταφέρει τη μονάδα της Πάτρας, που παράγει τις φρυγανιές Βοσινάκη και FORMA, στο Πικέρμι Αττικής. Mε χθεσινή ανακοίνωσή της, η εταιρεία ενημερώνει για τη μεταφορά της μονάδας, γνωστοποιώντας, παράλληλα, πως έχει ήδη εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ πρωτίστως παρέχει στους εργαζομένους τη δυνατότητα απασχόλησης στην παραγωγική μονάδα του Πικερμίου. Η διαδικασία μεταφοράς της μονάδας Πάτρας στο Πικέρμι θα ολοκληρωθεί εντός του 2008, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.


Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, οι 65 εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής φρυγανιών της Πάτρας πραγματοποίησαν χθες συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ) και προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους. ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑπό την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Ηλίας Κόττικας, εξέφρασε στη "Σ" την οργή του για την απομάκρυνση της μονάδας και πρωτίστως για το αβέβαιο μέλλον που επιφυλάσσεται στους 65 εργαζόμενους. «Η ουσία είναι ότι 65 εργαζόμενοι, με 20 έως 30 χρόνια μέσο όρο δουλειάς στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μένουν στο δρόμο.


Το τραγικό είναι ότι τα 2/3 των εργαζομένων στη μονάδα της Πάτρας είναι ζευγάρια, οπότε καταλαβαίνετε τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στις οικογένειές τους», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του ΕΚΠ. «Η όλη υπόθεση κινείται στο δρόμο που χάραξε η ΜΙΣΚΟ. Το ανήθικο της υπόθεσης είναι ότι, το 1995, οι εργαζόμενοι στήριξαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τη σημερινή ιδιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να αναλάβει την επιχείρηση. Και σήμερα η εταιρεία τούς το ανταποδίδει με αυτό τον τρόπο». Για το θέμα των εργαζομένων, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: «Ακολουθώντας όλες τις νομότυπες διαδικασίες και στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή διευθέτηση άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, η ELBISCO A.B.E.Ε. σκοπεύει να συνεργαστεί με τις αντίστοιχες Νομαρχίες και το Υπουργείο Απασχόλησης. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το σωματείο των εργαζομένων, μελετώντας κάθε περίπτωση εργαζόμενου ξεχωριστά, παρέχοντας κίνητρα σε όσους επιλέξουν να απορροφηθούν από τη μονάδα του Πικερμίου και αποζημιώσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, σε όσους επιλέξουν το σχέδιο εθελουσίας εξόδου».


[ΣΩΜΑΤΕΙΟ]Συγκαλεί σήμερα γενική συνέλευσηΌπως ενημέρωσε ο κ. Κόττικας, για το εν λόγω ζήτημα, πρόθεση των εργαζομένων είναι η μονάδα να παραμείνει στην Πάτρα, χωρίς να αναγκαστούν να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο ή να μεταναστεύσουν στην Αττική. Για το σκοπό αυτό, σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με το Διευθυντή Προσωπικού της ELBISCO. «Θα παλέψουμε για να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας από την περιοχή. Θα είμαστε σε άμεση επαφή με τους εργαζόμενους», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΠ.

Επισκεπτες