ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

15 Μαΐ 2008

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ, 15/5/08


Ομιλία του Προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Παν. Κούτρα στο συλλαλητήριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην Πλ. Κάνιγγος

Εργαζόμενες , Εργαζόμενοι, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Χαιρετίζω τη σημερινή μας συγκέντρωση που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση , ότι οι εργαζόμενοι, το σ.κ. της χώρας , οι πολίτες , λένε :

• Να μην πουλήσουν δημόσια περιουσία• Να μην κάνουν σκλάβους τους εργαζόμενους σε ξένα αφεντικά • Να μην ζημιωθούν οι Έλληνες πολίτες • Να μην υποδουλώσουν την Ελλάδα οικονομικάΧθες είχαμε μια συμφωνία παραχώρησης του ΟΤΕ, στους Γερμανούς. Ένα πρωτοκόλλο παράδοσης - παραλαβής δημόσιας περιουσίας.Ζούμε την τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου , ενός εθνικού εγκλήματος, μιας εθνικής μειοδοσίας. Ο ΟΤΕ εκτελέστηκε από Γερμανικό απόσπασμα.Χαρίζουν τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση των Βαλκανίων με συμμετοχές σε 5 χώρες, των 60 εκατομμυρίων πελατών , με 6,3 δις τζίρο και με 700 εκατομμύρια κέρδη. Χαρίζουν 2.500 ακίνητα.Χαρίζουν το μοναδικό δορυφόρο της χώρας, τον HELLAS SAT.Η παράδοση του οργανισμού στα χέρια της Deutsche Telecom έρχεται μετά το μεγάλο κόλπο της Κυβέρνησης, που ξεδιπλώθηκε τα τελευταία χρόνια για να … γυαλίσει το ασημικό του ΟΤΕ με μια σειρά κινήσεων όπως

1. Η εξαγορά σκάνδαλο της αλυσίδας Γερμανός ξοδεύοντας 1,5 δις. 2. Η απορρόφηση του φιλέτου της Cosmote , ξοδεύοντας 1,5 δις

3. Η αλλαγή του κανονισμού εργασίας εις βάρος των εργαζομένων, με το περιβόητο διευθυντικό δικαίωμα στις απολύσεις και την άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους , με πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό τρόπο.

4. Η κατάργηση του Ν. 2843/2000, που προέβλεπε το Δημόσιο να διατηρεί τουλάχιστον το 33% της μετοχικής σύνθεσης του ΟΤΕ και κανένας μικρομέτοχος να μη μπορεί να υπερβαίνει σε ψήφο το 5%. Αυτές οι δύο νομοθετικές ρυθμίσεις που κατάργησε η σημερινή κυβέρνηση άνοιξαν την κερκόπορτα για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης. Οφείλουν ν’ αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Οφείλουν να απαντήσουν στο ΓΙΑΤΙ του ελληνικού λαού, χωρίς συκοφαντίες , ψευτιές και επικοινωνιακά τρυκ. Να πουν ευθαρσώς:Ποιος θα ωφεληθεί και ποιος θα χάσει από μια τέτοια πώληση, με την εκχώρηση μάλιστα και του management ; Ποιος κερδίζει; Κερδίζει η MIG και η Deutsche Telecom. Σίγουρα θα χάσει η χώρα μας. Θα χάσει η ελληνική οικονομία, η ελληνική κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες, ο μικροεπαγγελματίας, ο αγρότης, ο εργάτης, η ελληνική περιφέρεια, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης που θέλουν σύγχρονες, καλές, φτηνές και ποιοτικές επικοινωνίες.Θα κερδίσουν οι Γερμανοί οι οποίοι θα αυξήσουν τα τιμολόγια, θα καθυστερήσουν την ανάπτυξη της χώρας, θα προτάξουν το κέρδος, θα στερήσουν τις καθολικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, σε όλη την ελληνική επικράτεια, και θα στραφούν αποκλειστικά μόνο στους μεγάλους πελάτες, στα μεγάλα τιμολόγια.

Η λειτουργία των εναλλακτικών παροχών έχει επιβεβαιώσει πλήρως τη συμπεριφορά και λειτουργία τους.Το απόρρητο των Ελλήνων πολιτών, των ενόπλων δυνάμεων, θα εκχωρηθεί σε ξένους. Η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας μας θα δοθεί σε ξένα χέρια!! Αναλογίζονται το μέγεθος της ευθύνης από μια τέτοια απόφαση;Σε ποια άλλη χώρα του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εκχωρηθεί το management; Αυτό το μοντέλο εφαρμόζει στη χώρα μας η Κυβέρνηση;Αυτό είναι το όραμα της για την ανάπτυξη και την πρόοδο των τηλεπικοινωνιών;Ζητάμε το αυτονόητο.Ζητάμε , όπως και οι Γερμανοί να έχουμε το δικό μας ΟΤΕ. Οι εργαζόμενοι απαντούν με μια φωνή, απαντούν με αγανάκτηση και οργή! Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια περιουσία.Δυστυχώς είναι θλιβερό αλλά αληθές. Η χώρα έχει στο τιμόνι μοιραίους και άβουλους διεκπεραιωτές που συμπεριφέρονται σαν απλοί υπάλληλοι και υποτακτικοί των υπερεθνικών εταιρειών. Με την επίκληση της παγκοσμιοποίησης βγάζουν ξεδιάντροπα στο σφυρί το δημόσιο πλούτο και τις πιο υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις , οι οποίες είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, υπηρετούν ξένα αφεντικά.Η εξέλιξη αυτή σφραγίζει τελεσίδικα τη μοίρα της χώρας, τη δυνατότητα της να διαμορφώνει το μέλλον με εθνικούς όρους.Την καταδικάζει σε ρόλο ανυπόληπτου θεατή. Λειτουργούν ως κληρονόμοι και βγάζουν στο σφυρί δημόσια περιουσία , αφήνοντας τη χώρα , τους πολίτες , τους εργαζόμενους, άοπλους και ορφανούς στο έλεος των αγορών.Πουλάνε χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και εθνικής αξιοπρέπειας τη δυνατότητα αυτής της μικρής χώρας να ελπίζει ότι έχει ελάχιστα το δικαίωμα να διαμορφώνει το μέλλον της.

Το τραγικότερο που συμβαίνει είναι με τη βοήθεια των σύγχρονων επικοινωνιακών μέσων και μεθόδων , πληρώνοντας διαφημίσεις και χαρίζοντας χρέη σε βαρόνους, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να περάσουν αυτή τη συμφωνία, το ξεπούλημα του αιώνα, ως εθνική επιτυχία. • Προχθές μίλαγαν για στρατηγική συμμαχία • Χθες για ισορροπημένο Management και συνδιοίκηση• Σήμερα έχουμε πώληση Χαρίζουν για 40 εκατομμύρια ευρώ το φιλέτο της χώρας. Ποιόν κοροϊδεύουν ;Σε ποιους απευθύνονται ;Μας περνάνε για ιθαγενείς. Διαπράττουν απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Χαρίζουν τον ΟΤΕ, κερδίζει η MIG, χάνει η Ελλάδα.Αυτή είναι η αλήθεια , αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι απορρύθμιση, είναι οπισθοδρόμηση. Για να πετύχουν πιο εύκολα το σκοπό τους, προσπάθησαν και προσπαθούν να διαλύσουν τα συνδικάτα, να καταργήσουν παράνομα ΣΣΕ και να αποδομήσουν το σ.κ. της χώρας.Επιχειρούν με όλα τα μέσα να κάμψουν το φρόνημα , την αγωνιστικότητα μας , να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας. Με express διαδικασίες, θυμίζοντας έκτακτα «στρατοδικεία» με απούσα τη δικονομία, με άδικες δίκες, προσπάθησαν να βγάλουν «παράνομες και καταχρηστικές» τις Απεργίες μας. Προσπάθησαν να βάλουν στη φυλακή συνδικαλιστές όπως της ΔΕΗ. Τους διαμηνύουμε ακόμη απ΄ αυτό το βήμα, ότι το Σ.Κ. της χώρας έχει πίσω του μια λαμπρή ιστορία αγώνων, μια ιερή παρακαταθήκη διεκδικήσεων και κατακτήσεων, έχει παρόν, θα έχει και μέλλον.Είμαστε μια γροθιά. Δεν εκχωρούμε όσα με κόπο, θυσίες, αγώνα και αίμα έχουμε κατακτήσει. Δεν υπογράφουμε τη θανατική μας καταδίκη.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε.Θα πολεμήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε να αφελληνιστούν όλα σ’ αυτή τη χώρα. Δεν θα γίνουμε μετανάστες στον τόπο μας Είμαστε περήφανοι για τον ΟΤΕ που έχουμε στήσει.Είμαστε περήφανοι για τις επιχειρήσεις που δημιουργήσαμε.Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε φτηνές , ποιοτικές , καθολικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.Με αυτή εδώ τη συντονισμένη δράση και παρουσία οι Έλληνες εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος στους επίδοξους αγοραστές. Τους λέμε : • Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, με κάθε τρόπο και μέσο. • Δεν θα σταματήσουμε.• Δεν θα μας λυγίσουν.• Δεν θα μας υποτάξουν.• Μας κάνουν περισσότερο αποφασισμένους.• Μας κάνουν περισσότερο ενωμένους.• Μας κάνουν πιο δυνατούς.

Είμαστε εδώ όλοι μαζί συντονισμένοι οι πιο συκοφαντημένοι εργαζόμενοι που πρέπει για μερικούς να ΄χουμε και ενοχές επειδή εργαζόμαστε με στοιχειώδη δικαιώματα , υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θα σαρώσει εταιρίες και εργαζόμενους , κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις. Κι αυτό θα το καταφέρουμε αν παλέψουμε μια γροθιά, ενωμένοι και αποφασισμένοι.Είναι χρέος μας , είναι ευθύνη μας , είναι στο χέρι μας το πιστεύουμε και σίγουρα θα κερδίσουμε.Ο ΟΤΕ, η ΟΑ , η ΔΕΗ , τα Λιμάνια, τα ΕΛΤΑ , η ΕΥΔΑΠ είναι κομμάτι της Ελλάδας.Η Ελλάδα δεν πωλείται.Δεν σταματάμε Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι Καλό αγώνα

Επισκεπτες