ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

2 Οκτ 2008

Μύδροι εργαζομένων Ο.Α. κατά Χατζηδάκη

Του ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ


Με συνέχιση των κινητοποιήσεων και απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, που με εξαίρεση τους πιλότους εμμένουν στην άρνησή τους να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση.


Η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών είχε μεν μικρή συμμετοχή, καθώς από την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 800-900 άτομα, ωστόσο οι ομιλητές φρόντισαν να... στολίσουν δεόντως τον Κ. Χατζηδάκη.


Νεκροθάφτη της Ολυμπιακής σε ένα σκηνικό προαναγγελθέντος θανάτου της εταιρείας τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ Μαν. Πατέστος χαρακτήρισε άρρωστη την πολιτική της κυβέρνησης για τον εθνικό αερομεταφορέα.

Ενταση δεν υπήρξε, με εξαίρεση κάποια αβγά που εκτοξεύτηκαν από τους συγκεντρωμένους, συνοδεία καπνογόνων και δοχείων με μαύρη μπογιά, προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Αντίθετα, λίγο αργότερα και στα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες στη λεωφ. Συγγρού, όπου στο μεταξύ είχε μεταβεί μερίδα εργαζομένων, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους.

Οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και κινήθηκαν απειλητικά κατά των μελών του, με πόρτες, πιάτα και ποτήρια να... πληρώνουν τη νύφη.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικροπροσαρμογές στο πρόγραμμα ύψους 1,17 δισ. ευρώ, ενώ πέταξε το γάντι στους συνδικαλιστές αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ηγεσίες των σωματείων έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από εκείνες των εργαζομένων. Πρόσθεσε πως ανεξαρτήτως του αν θα υπάρξει διάλογος με τα σωματεία ή όχι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στο μεταξύ η γενική συνέλευση των πιλότων καταδίκασε μεν το κυβερνητικό σχέδιο και μίλησε για βάναυση προσβολή του δικαιώματος στην εργασία, ωστόσο πρόσθεσε πως θα προσέλθει σε συνάντηση με τον υπουργό για λόγους ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως ο υπουργός έχει ήδη κάνει λόγο για την παροχή ενός ειδικού επιδόματος μετάβασης για τους περίπου 500 πιλότους των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας από τη λεωφ. Συγγρού προς τη Βουλή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/10/2008

Επισκεπτες