ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

15 Οκτ 2008

Στις 21 Οκτωβρίου έχουμε απεργία



Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πρωταγωνιστήσουν!

Για να μην περάσει ο νέος προϋπολογισμός της φτώχειας, της ληστείας, του αδιεξόδου για τα λαϊκά στρώματα!

Που φορτώνει στα λαϊκά στρώματα 6,5 δις ευρώ επιπλέον φόρους, παραπάνω από αυτούς που πλήρωσαν το 2007. Που αφήνει ασύδοτα τα καρτέλ, τις αυξήσεις των τιμών, τη κερδοσκοπία, τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου. Που καθηλώνει τους μισθούς στο 3%, ενώ ο επίσημος πληθωρισμός εκτιμάται στο 4,5% (και να δούμε που φθάσει). Που ρίχνει τις δαπάνες για την Παιδεία στο ιστορικό 2,74% του ΑΕΠ, που δεν προβλέπει το παραμικρό κονδύλι για προσλήψεις στην Υγεία, που μειώνει τις πληρωμές του κράτους προς τα καταρρέοντα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ). Που δίνει 2,2 δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, 800 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του 2007!

Για να συντονιστούν όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης που έχουν κάθε λόγο να ξεσηκωθούν ενάντια στο Υπουργείο της ιδιωτικής παιδείας!

Οι μαθητές που ζητάνε να μην πληρώνουν άλλο οι γονείς τους, που ζητάνε ανθρώπινα κτήρια, ανθρώπινα ωράρια και ελεύθερο χρόνο, γνώση και όχι απόγνωση. Οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί που απαιτούν να σταματήσει η υποχρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστημίου, που απαιτούν να σταματήσει η κυβέρνηση να φτιάχνει πελάτες για τα κολέγια με τη βάση του 10, που ζητούν να καταργηθεί ο νόμος για τα κολέγια 3696/2008. Καμιά αναγνώριση των κολεγίων, καμιά ισοτίμηση των πτυχίων. Οι εκπαιδευτικοί που παλεύουν για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να αποβλακώνει, για δημόσια δωρεάν παιδεία και αύξηση της χρηματοδότησης, για να μην περάσει η αξιολόγηση και οι εγκύκλιοι που διαμορφώνουν το σχολείο της αγοράς!

Για να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι ενάντια στην πιο ληστρική και επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!

Ενάντια στην κυβέρνηση που κάνει τους φτωχούς όλο και πιο πολλούς, όλο και πιο φτωχούς και τους πλούσιους πλουσιότερους. Ενάντια στην φοροεπιδρομή, την ακρίβεια, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα. Την κυβέρνηση που θέλει να φορτώσει την κρίση των τραπεζών και των αεριτζήδων στα λαϊκά στρώματα και που με την πολιτική της, σε περιβάλλον διεθνούς οικονομικής κρίσης, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη οικονομική κατάρρευση!

Όσο λιγότερη η ζωή αυτής της κυβέρνησης τόσο καλύτερα για το λαό και τον τόπο!

Η απεργία στις 21 Οκτωβρίου δεν μπορεί να είναι άλλη μια τουφεκιά στον αέρα. Πρέπει να είναι η αρχή ενός αγώνα πανεργατικού, μαζικού, με διάρκεια! Μόνο η δικιά μας μαζική συμμετοχή και η οργάνωση στους χώρους δουλειάς μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.


Να πάρουν πρωτοβουλίες οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και να καλέσουν όλα τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους φοιτητές σε κλιμάκωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων για να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση!
Να προετοιμαστούμε για αγώνα διαρκείας. Να στήσουμε απεργιακά ταμεία, απεργιακές επιτροπές σε όλες τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους πρωτοβάθμιας!
Κοινές συσκέψεις, κοινές περιοδείες, κοινές εκδηλώσεις με άλλα σωματεία και με εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά!

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει και υιοθετεί τη φυγή προς τα μπρος και πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίσης της, μία είναι η απάντηση.

Μόνο όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε τον Καραμανλή!

Επισκεπτες