ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

5 Ιουν 2008

O MAΡΞ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

«Σε μια ορισμένη βαθμίδα της εξέλιξής τους, οι υλικές παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας έρχονται σε αντίφαση με τις υπάρχουσες παραγωγικές σχέσεις ή –πράγμα που αποτελεί τη νομική γι’ αυτό έκφραση- με τις σχέσεις ιδιοκτησίας μέσα στις οποίες είχαν κινηθεί ως τώρα. Από μορφές ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων οι σχέσεις αυτές μεταβάλλονται σε δεσμά τους. Τότε έρχεται μια εποχή κοινωνικών επαναστάσεων».
Καρλ Μαρξ
... και όσοι ψάχνουν για τον Μοντέρνο Μάρξ..Νεπάλ, εξέγερσεις πεινασμένων, Λατ.Αμερική, κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, Ιράκ-Λίβανος-Παλαιστίνη, Γαλλικά προάστια, κινήματα νεολαίας ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και πολλά ακόμα που έρχονται στο μέλλον.

Μοντέρνος Μαρξ

Προσωρινό Μουσείο Μοντέρνου Μαρξ θα λειτουργεί έως τα τέλη Αυγούστου στο Τσέμνιτζ της Γερμανίας! Αφορμή, τα 190ά γενέθλια του Καρόλου- ήταν στις 5 Μαΐου, ας είχατε βάλει υπενθύμιση στο κινητό. Το μνημείο-προτομή που βλέπετε περιτριγυρισμένο από σκαλωσιές έχει ύψος 11 μέτρα και αποτελεί ένα συλλογικό (τι άλλο;) έργο της Νew Saxonian Gallery, φοιτητών του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Τεχνών Schneeberg και της αυστριακής Σχολής Καλών Τεχνών του Linz.
πηγή : TA NEA 5/6/08

Επισκεπτες