ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

17 Ιουν 2008

Συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της η «ELBISCO»

Την ώρα που οι 65 εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» στο Δρέπανο, εμφανίζονται έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, οι εργοδότρια εταιρεία συνεχίσει στη γραμμή της αδιαλλαξίας.Η τελευταία κίνηση της εργοδοσίας ήταν να μοιράσει ιδιωτικές επιστολές στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, στις οποίες ανακοίνωνε για ακόμα μία φορά την πρότασή της να μεταφέρει τη μονάδα στο Πικέρμι Αττικής. Μέσα στην επιστολή γνωστοποιούσε τα κίνητρα, είτε για μεταφορά του προσωπικού στην Αθήνα μετά τη μεταφορά, είτε για να προχωρήσουν όσοι το επιθυμούν σε εθελούσια έξοδο με κάποιο οικονομικό bonus.

Το σωματείο των εργαζομένων του «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» κατήγγειλε την συγκεκριμένη κίνηση της ELBISCO ως παράνομη, ενώ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Μάκης Ηλιόπουλος, «αντιτίθεται στις αποφάσεις των εργαζομένων μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις».Μάλιστα, με τις ιδιωτικές επιστολές η εργοδοσία καταφέρεται εναντίον της στάσης και των χειρισμών του σωματείου, στο θέμα της μεταφοράς της μονάδας στο Πικέρμι Αττικής. Μετά την κίνηση αυτή της εταιρείας, το σωματείο του «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» ενημέρωσε την Ομοσπονδία με έγγραφη διαμαρτυρία. Οι εργαζόμενοι, πλέον, θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, όπου αναμένεται να επιδιώξουν νέα συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και ευρεία σύσκεψη για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ELBISCO συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της, τη στιγμή που οι 65 εργαζόμενοι απογοητεύτηκαν μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κύριο Καλαφάτη να εμποδιστεί η εταιρεία από το Υπουργείο να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο, ωστόσο, όπως φάνηκε ήδη η κυβέρνηση έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ΣΤΗΝ ELBISCO ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Νομού Αχαΐας, ενώ δεν φαίνεται να έχει σκοπό να πιέσει την εργοδοσία, για να αλλάξει στάση στο θέμα της μεταφοράς του εργοστασίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΕΤΣΙΩΤΗΣ , ''ΗΜΕΡΑ¨. 17//6/08

Επισκεπτες