ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

24 Ιουν 2008

Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Στο 4,8% η διαφορά, με την αξιωματική αντιπολίτευση να χάνει ποσοστά από την υπόθεση Siemens. Ενισχύεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ



Πτώση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και άνοιγμα της ψαλίδας στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με ταυτόχρονη αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κατέγραψε η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.


Το σκάνδαλο της Siemens, όπως διαπιστώνεται από τα ευρήματα της τηλεφωνικής μέτρησης, πλήττει κυρίως την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της κυβερνώσας παράταξης, ενώ σημαντικό ρόλο για την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται διαδραμάτισε και η «διαγραφή» του Κ. Σημίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της MRB, η ψαλίδα μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ακόμη περισσότερο -στη μέτρηση του περασμένου μήνα ήταν 3,1%- καθώς πλέον αγγίζει το 5%.
Κέρδη για ΑριστεράΟι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ -σκάνδαλο της Siemens και εσωτερικές αναταράξεις με τη «διαγραφή» του πρώην πρωθυπουργού- φαίνεται πως ευνοούν κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς από το 14,1 (Μάιος) φτάνει πάλι σε εκλογικά ποσοστά κοντά στο 16%.
Κερδισμένο είναι το ΚΚΕ μιας και για πρώτη φορά φθάνει το 7,5% - τους προηγούμενους μήνες τα ποσοστά ήταν κοντά στο 7% ενώ χωρίς αυξομειώσεις κινείται το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, σταθερά στο 4%, χωρίς να επωφελείται από το δυσμενές κλίμα κατά των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν τα ευρήματα για το σκάνδαλο της Siemens, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Σχεδόν έξι στους επτά ερωτώμενους (56,3%) θεωρούν ότι «η οικονομική συνεισφορά της Siemens μπήκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ» ενώ μόλις το 26,3% έχει αντίθετη άποψη.
Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης (επτά στους δέκα πολίτες) πιστεύει ότι η υπόθεση της Siemens αφορά κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα, το 17,1% το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα το 75,1% εκτιμά ότι σκάνδαλο θα πλήξει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και το 59,9% την εικόνα της κυβερνώσας παράταξης.
Τέλος η κοινή γνώμη πιστεύει ότι μάλλον πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή (55,9%), ενώ το 39,7% θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει μόνη της η Δικαιοσύνη με τη δικαστική έρευνα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ, ΤΑ ΝΕΑ , 24/06/08

Επισκεπτες