ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Ιουν 2008

Να ανακληθούν οι παράνομες απολύσεις στη φαρμακοβιομηχανία DEMO


Στις 31 Μαρτίου 2008, δέκα μέρες περίπου μετά την απεργία της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό η φαρμακοβιομηχανία DEMO απέλυσε την εργάτρια Κωνσταντοπούλου Φωτεινή.
Η επίσημη αιτιολογία, τη μέρα της απόλυσης, ήταν ότι η εργαζόμενη είχε «απρεπή συμπεριφορά προς τους ανώτερους» και ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη δουλειά και την απόδοση της συναδέλφισσας. Η πραγματική αιτία όμως ήταν:


· Η παρέμβαση της στην εταιρία και την Επιθεώρηση εργασίας για ντο μεροκάματο του χιονιού που η εταιρία αρνιόταν να καταβάλει
· Η παρέμβαση στο χώρο δουλειάς για τα προβλήματα που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζομένων, μιας και είχε προηγηθεί ηλεκτροπληξία εργάτριας από διαρροή ρεύματος σε μηχανή στις 14 Μαρτίου 2008
· Η συμμετοχή σε όλες τις απεργίες για το ασφαλιστικό.
Η απόλυση αυτή είναι άδικη, παράνομη και καταχρηστική. Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, εργαζόμενοι/-ες, αλληλέγγυοι/-ες είμαστε στο πλευρό της. Αγωνιζόμαστε μαζί της για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και για να εξαναγκαστεί η εταιρεία να την επαναπροσλάβει.


Παρά όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν , ο εργοδότης όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά έχει προχωρήσει και σε δεύτερη απόλυση ( στις 29/5/08) εργάτριας που συμπαραστάθηκε στην απολυμένη.


· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
· ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
· ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επισκεπτες