ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

19 Φεβ 2009

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ, Προκήρυξη της ΚΟΕ για τους άνεργους


1.Η Κυβέρνηση Καραμανλή ξεκίνησε να μας μοιράζει 200 και 150 ευρώ για την θέρμανση, σαν να μην ξέρουν που έχει φτάσει το πετρέλαιο, σαν μην ξέρουμε εμείς ότι τίποτα δεν έκαναν για την ακρίβεια που καλπάζει σε κάθε αγαθό. Επιλέγουν και αφήνουν τα καρτέλ να λεηλατούν το ήδη πενιχρό εισόδημα μας. Μας μοιράζουν ψίχουλα την ώρα που ακούμε, βλέπουμε,μαθαίνουμε πως σε όλη την χώρα χιλιάδες εργαζόμενοι ετοιμάζονται να απολυθούν, χιλιάδες ήδη είναι απολυμένοι. Χρεωμένοι, με την ακρίβεια στα ύψη, χωρίς δουλειά, με μεροκάματα των 600ευρώ ,είμαστε η ζωντανή απόδειξη ότι αποτυγχάνουν κάθε μέρα.. αποτυγχάνει ο δικομματισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, ο ίδιος ο καπιταλισμός που μας πούλαγε φούμαρα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

2. Ξέρουμε πως σε όλο τον πλανήτη εκατομμύρια εργαζόμενοι πετάγονται ή θα πεταχτούν στο δρόμο λόγω της κρίσης. Ξέρουμε όμως ποιος έφερε την κρίση..το λαίμαργο κυνήγι του κέρδους , οι ανταγωνισμοί των πολυεθνικών, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, Ευρώπης και των υπολοίπων ισχυρών. Η φτώχεια και η ανεργία είναι το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει να προσφέρουν στην πλειοψηφία. Αυτή η κρίση δείχνει πως αυτό το σύστημα είναι ανίκανο να εξασφαλίσει στο άμεσο μέλλον την επιβίωση μας, αυτή η κρίση δείχνει πως είναι ανάγκη να αγωνιστούμε για μια κοινωνία χωρίς κέρδος, χωρίς την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τις ανάγκες μας να είναι η βάση και ο σκοπός κάθε σχεδιασμού.
3. Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε τίποτα από τον δικομματισμό. Ετοιμάζουν τα δυο επόμενα χρόνια και άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων, δημόσιων δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα για το λαό και υποστήριξη στα σχέδια τραπεζιτών-βιομηχάνων, στο πως θα μείνουν αυτοί ζωντανοί στο παιχνίδι του κεφαλαίου. Αυτά διέταξε ο Αλμούνια, αυτά δέχτηκαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κάνουν , όποιος και αν κυβερνήσει το επόμενο διάστημα.

4. Θα ζήσουμε με επιδόματα; Αυτό ακούς να συζητάνε οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα. Θα δουλεύουμε για να είμαστε φτωχοί σήμερα, ζητιάνοι αύριο; Στις ουρες των ΟΑΕΔ, τελειώνουν τα ψέμματα. Είμαστε το μέλλον της χώρας, είμαστε η δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα, είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τα σχέδια των πλούσιων και του δικομματισμού. Μέχρι να φτάσουμε στον κισέ για να παραλάβουμε τα 150ευρώ μπορούμε να σκεφτούμε :

Μαζί με όλους όσους είναι στη θέση μου, συντονισμένος-οργανωμένος σε επιτροπές,σωματεία, συλλόγους, ομάδες ή δίκτυα, δεν θα μπορούσα να διεκδικήσω μόνιμη δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, μισθό 1400ευρώ, επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό,πλαφόν στην ανατίμηση των βασικών αγαθών, απαγόρευση της φορολογίας στους μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όσο δεν φορολογούνται σύμφωνα με τα κέρδη τους τραπεζίτες, βιομήχανοι, χρηματιστές, μεγαλέμποροι,υπεργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι;

5. Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι, είναι δύναμη να οργανώνεσαι, γιατί δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, δεν είναι γραφτό μας να οδηγηθούμε στην φτώχεια και τη ζητιανιά την ώρα που όλος ο πλούτος της χώρας μοιράζεται από το δικομματισμό σε 5 τζάκια της πλουτοκρατίας. Να οργανωθούμε για αγώνες υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της ζωής μας. Τους δείξαμε τη δύναμη μας στην εξέγερση το Δεκέμβρη, στα μπλοκά των αγροτών, στους αγώνες ενάντια στα λουκέτα και τις απολύσεις που δίνουμε σε όλη τη χώρα. Τα πράγματα αλλάζουν, η κοινωνία, η χώρα αλλάζει ..αν γίνουμε εμείς οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ενάντια στους πολιτικούς των πλούσιων.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ…
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επισκεπτες