ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

18 Φεβ 2009

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ,Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ

Η δυτική Ελλάδα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 12 περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και αφορούν την ανεργία στις περιφέρειες της Ευρώπης των 27, το 2007. Σχετικά με τους νέους 15-24 ετών, η δυτική Ελλάδα έχει ποσοστό ανεργίας 31,6%, έναντι 15,3% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε.

Επιβεβαιώνουν τα στοιχεία οι εικόνες που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στον τοπικό ΟΑΕΔ για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 150 ευρώ για κάθε άνεργο. Μια λαοθάλασσα νέων ανθρώπων έχει κατακλύσει το κτίριο δείχνοντας ζωντανά την αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή, την αποτυχία του δικομματισμού, την αποτυχία συνολικά αυτού του συστήματος να προσφέρει στην πλειοψηφία της νέας γενιάς κάτι άλλο πέρα από ανεργία, κοροιδία, ανασφάλεια, ψίχουλα μέσα σε μία κρίση που την φορτώνουν στις πλάτες του λαού οι κάτοχοι του πλούτου, των κερδών,της περιουσίας του τόπου.
Στις ουρές του ΟΑΕΔ, εκεί που σήμερα μοιράζει ο νεοφιλελευθερισμός κυριλέ συσσίτια σε όλους μας, διογκώνεται μια δυσαρέσκεια εκρηκτική. Δυσαρέσκεια που ζητάει οργάνωση, αιτήματα, αγώνα, προσανατολισμό απέναντι σε κάθε υπαίτιο για την εξόντωση των νέων της χώρας.
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας θα βρεθεί με την δράση της όλο το επόμενο διάστημα δίπλα στους ‘’στρατούς’’ των νέων , των άνεργων νέων, για να συντονίσει αγώνες για μόνιμη δουλειά και όχι ψίχουλα, για να διαδώσει παντού την αλήθεια πως σήμερα «είναι δύναμη να οργανώνεσαι», αλήθεια και ανάγκη για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

KOMMΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΤΡΑ 18/2/09

Επισκεπτες