ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

12 Φεβ 2009

Βράζει μια τεράστια λαϊκή απογοήτευση

Κοινωνική έκρηξη λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης φοβάται ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Χουάν Σομάβια.

«Διαισθάνομαι να βράζει μια τεράστια λαϊκή απογοήτευση», δήλωσε χθες ο Σομάβια κατά την έναρξη της ευρωπαϊκής συνόδου της ILO στη Λισαβόνα. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας τόνισε ότι οι χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας οδεύουν προς «ένα επικίνδυνο σπιράλ επιδείνωσης», καθώς οι οικονομίες τους επιβραδύνουν επικίνδυνα.

Ο Σομάβια δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα χωρών που βιώνουν ήδη κοινωνική ένταση ή κινδυνεύουν, είναι γνωστό, ωστόσο, ότι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις, από την Ισλανδία έως τη Λετονία, έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Πριν, άλλωστε, από την τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση, η αύξηση των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων είχε προκαλέσει έντονες κοινωνικές αναταραχές σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είχε πρόσφατα προειδοποιήσει ότι μπορεί να χαθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, περισσότερες από 50 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/02/2009

Επισκεπτες