ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

25 Νοε 2008

Εξι στους 10 Ελληνες βιώνουν την κρίση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 18 ετών, για το περιοδικό «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα»: έξι στους δέκα Ελληνες (59%) έχουν βιώσει ήδη την οικονομική κρίση, 90.000 νοικοκυριά ματαίωσαν τη λήψη στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας και άλλα 55.000 μετέφεραν τα στεγαστικά τους δάνεια, με ευνοϊκότερους όρους, ενώ 130.000 καταθέτες προχώρησαν σε ανάληψη των χρημάτων τους από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ) εκτιμά ότι το πραγματικό μέγεθος των επιπτώσεων της κρίσης στην αγορά θα φανεί μετά τις εορτές και ανησυχεί ότι έρχονται απολύσεις και αύξηση ανεργίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Δημ. Μπακατσέλος είπε ότι η προσδοκία για αύξηση πωλήσεων στην εορταστική περίοδο και στις χειμερινές εκπτώσεις απέτρεψε προς το παρόν μειώσεις προσωπικού ή εφαρμογή της «μερικής απασχόλησης».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ ζήτησε τα όποια μέτρα να περνούν άμεσα στο επιχειρείν, εξαιρώντας μόνο την περίπτωση του ΤΕΠΜΕ και χαρακτήρισε την υπολειτουργία του λιμανιού, λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίησή του, σοβαρό πρόβλημα που προστίθεται στην κρίση.


ΜΠ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/11/2008

Επισκεπτες