ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

9 Μαρ 2009

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΥΣΙΚΟ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ!

Την Καθαρή Δευτέρα (2/3/09) το απόγευμα, στο περιθώριο των γεγονότων με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό 17χρονου Αφγανού πρόσφυγα στο λιμάνι της Πάτρας, ο φοιτητής Ανδρέας Χρυσικός, φεύγοντας από την περιοχή, χωρίς καν να έχει εμπλακεί σε οποιοδήποτε επεισόδιο, υπέστη αναίτια επίθεση από αστυνομικούς με πολιτικά.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γρονθοκοπήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς με πολιτικά, στο κεφάλι και στο άνω μέρος του σώματος και με ακατονόμαστες ύβρεις τον έσυραν σε βαν της Αστυνομίας, εντός του οποίου συνέχιζαν –παρουσία μάρτυρα- να τον χτυπούν βάναυσα και να τον βρίζουν, να απειλούν τη ζωή του, και να κατηγορούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, παραπέμποντας ευθέως στα «καλά» της χούντας και του ναζισμού! Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, από την οποία αφέθηκε εντός ολίγου ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία, όπως και αναμενόταν.
Διεκομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάκωση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και στέρνου.O ίδιος και η οικογένειά του κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων, βάσει στοιχείων και αυτοπτών μαρτύρων.
Κατόπιν της ανωτέρω -προς ενημέρωση- περιγραφής, πιστεύουμε ότι η υπόθεση αυτή είναι ποινική αλλά πρωτίστως πολιτική και βαθύτατα κοινωνική.
Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά επεισόδια αναίτιας αστυνομικής βίας που παρουσιάζονται δυστυχώς στην κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα. Μια υπόθεση που αναγάγει σε καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών το να αντιδράσουν σε νέες «ζαρντινιέρες», σε στάσεις και συμπεριφορές που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία και μας γυρνούν σε παλαιότερες σκοτεινές εποχές.
Συμπαριστάμεθα στον Ανδρέα Χρυσικό και την οικογένειά του.
Ζητάμε την άμεση έρευνα και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους, φυσικούς και ηθικούς.
Μόνον έτσι θα αποτραπούν στο μέλλον τέτοια επεισόδια τα οποία προσβάλλουν την ανθρωπιά, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.

Επισκεπτες