ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

22 Ιαν 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ FRIGOGLASS


ΟΥΤΕΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FRIGOGLASS!
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ!

Εργάτες της Frigoglass

Οι 120 απολύσεις που ετοιμάζει η εταιρεία είναι γνωστό πως θα γίνουν για να μεγαλώσουν τα κέρδη της , για να λειτουργήσουν αυτοί καλύτερα τα πλάνα τους κ τίποτα περισσότερο. Για τον ίδιο λόγο ο Φιλίππου έκλεισε το Βοσινάκη τη χρονιά που πέρασε πετώντας στο δρόμο 60 οικογένειες, για τον ίδιο λόγο η WIND στην Πάτρα έκλεισε το κατάστημα της πετώντας 15 εργαζόμενους στο δρόμο, για τον ίδιο λόγο παίρνουν το δρόμο της φτώχειας σε όλη την ΒΙ.ΠΕ εργαζόμενοι, από πολλά εργοστάσια, για τον ίδιο λόγο τόσοι νέοι καθημερινά χάνουν τη δουλειά τους στα ντελίβερι και στις καφετέριες χωρίς ούτε ένα ένσημο. Αυτοί, οι πλούσιοι, το κεφάλαιο, το λένε κρίση , εμείς , οι φτωχοί, οι εργαζόμενοι, το λέμε ανεργία, εξαθλίωση, φτώχεια για τις οικογένειες μας, για τον τόπο μας. Σε όλη τη χώρα σπρώχνουνε στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες για να σταθούν όρθιοι οι επιχειρηματίες και τα πλάνα τους. Ο δικομματισμός, οι κυβερνήσεις του, εκεί οδήγησαν και οδηγούν το λαό με το δόγμα «για όλα καθαρίζει η αγορά, οι ιδιώτες, οι επιχειρηματίες». Νομοθέτουν για αυτούς , πουλάνε για αυτούς, χαρίζουν λεφτά σε αυτούς, φτωχαίνουν εμάς, τρομοκρατούν εμάς.

Είναι ανάγκη και καθήκον απέναντι στους αγώνες μιας ζωής, στον ιδρώτα μας και στην αγωνία των δικών μας, να ξεσηκωθούμε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην δουλειά. Να μην μπούμε στην λογική των τυπικών αγώνων, να κάνουμε όλη την Αχαία να σηκωθεί στο πόδι, να ενωθούν όλοι οι απολυμένοι της περιοχής σε ένα κίνημα διεκδίκησης , πλάι σε σας και οι εργάτες του Βοσινάκη που ακόμα τρέχουν για ένα πρόγραμμα πρόσληψης, οι νέοι του ιδιωτικού τομέα.
Η εξέγερση των νέων πριν ένα μηνα, έδειξε πως στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που καταλαβαίνει την κοροιδία και θέλει να την χτυπήσει, που καταλαβαίνει το ρόλο του δικομματισμού και του αντιστέκεται, που καταλαβαίνει πως αν δεν κάνουμε κάθε μικρό αγώνα μια μεγάλη μάχη θα θάψουνε το μέλλον μας για τα κέρδη τους.
Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι δίπλα στον αγώνα σας, στην απεργία σας, και θα είναι κάθε στιγμή με στόχο να ετοιμαστεί:
1. Μεγάλη Παμπατραική και Παναχαική απεργία την επόμενη κιόλας εβδομάδα ενάντια στις αποφάσεις της εταιρείας για απολύσεις.
2. Να οργανωθεί Παμπατραική και παναχαική συνδικαλιστική και πολιτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Απασχόλησησης πριν λήξουν τα τελεσίγραφα των αφεντικών.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, 23/1/09

Επισκεπτες