ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

5 Ιαν 2009

Οι κατοχικές δυνάμεις χτυπούν υγειονομικό προσωπικό, εμποδίζοντας το να βοηθήσει τους τραυματίες, 5/1/2009


Οι βομβαρδισμοί με στόχο την ερήμωση της Λωρίδας της Γάζα, η μαζική στρατιωτική εισβολή, και οι επιθέσεις ενάντια σε γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, συνεχίζονται για δέκατη μέρα, σήμερα 5 Γενάρη.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να χτυπά σπίτια, σκοτώνοντας μέσα στη νύχτα, μια ολόκληρη οικογένεια (γονείς και 5 παιδιά) την ώρα που κοιμόντουσαν. 70 μάρτυρες έπεσαν τις τελευταίες 48 ώρες της χερσαίας εισβολής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της επίθεσης ενάντια στο λαό της Γάζας, σε 509 και των τραυματιών σε 2450.

Συνεχίζονται επίσης οι καταστροφές της πολιτικής υποδομής, το κλείσιμο των συνόρων της Γάζας και η πολιορκία, καθώς οι κατακτητές διακήρυξαν πως τα σύνορα της Γάζας –συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού περάσματος προς την Αίγυπτο στη Ράφα– θα παραμείνουν κλειστά «όσο κρατούν οι επιχειρήσεις». Έτσι έχουν αποκόψει την πρόσβαση του λαού της Γάζας σε ιατρική βοήθεια, τρόφιμα και άλλα επείγοντα εφόδια. Δεκάδες φορτηγά με βοήθεια από όλο τον κόσμο, ειδικά με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, κρατούνται στο πέρασμα της Ράφα και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

Το υγειονομικό προσωπικό γίνεται στόχος των ισραηλινών.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, συνέχισαν επίσης να χτυπούν υγειονομικό προσωπικό και ασθενοφόρα, εμποδίζοντάς τους να προσφέρουν επείγουσα φροντίδα σε τραυματισμένους παλαιστίνιους.

Ο Arafah Abduldayim, εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου, δολοφονήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις, την ώρα που οδηγούσε ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο Al-Awda στις 4 Γενάρη. Δύο ακόμα υγειονομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Επίσης ο βομβαρδισμός αποθεμάτων καυσίμων και εγκαταστάσεων λυμάτων συνεχίζεται, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον και καταστρέφοντας υποδομές.

Το Λαϊκό Μέτωπο έκανε έκκληση στ διεθνή ιατρικά ιδρύματα, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και κάλεσε τους εργαζόμενους στην υγεία απ’ όλο τον κόσμο να σταθούν αλληλέγγυοι στους πολιορκημένου Παλαιστίνιους συναδέλφους τους.

Τέλος το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζει τα θαύματα που καταφέρνουν οι αφοσιωμένοι γιατροί, νοσοκόμοι, οδηγοί ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές στον τομέα υγείας της Γάζας.

Προς τη νίκη!

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=occupation-forces-targeting-health-workers-prevent

Επισκεπτες