ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

21 Ιαν 2009

Ιράν: «Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα στην ένοπλη αντίσταση»












ΚΟΣΜΟΣ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr




Το Ιράν, το οποίο κατηγορείται από το Ισραήλ ότι προμηθεύει όπλα στους μαχητές της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ότι ομάδες αντίστασης σε όλο τον κόσμο, όπως αυτές στη Γάζα, έχουν δικαίωμα να αμύνονται και να αντεπιτίθενται στον εχθρό, προκειμένου να επιτύχουν την απελευθέρωση της χώρας τους και ότι για να το επιτύχουν αυτό, έχουν φυσικό δικαίωμα πρόσβασης σε όπλα.

«Μία κυβέρνηση ή ένας λαός που θέλει να προστατευθεί ενάντια σε αποικιοκράτες, είναι λογικό να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρει όπλα απ' όπου μπορεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Τεχεράνη παρέχει οικονομική, ανθρωπιστική και ηθική υποστήριξη στους Παλαιστινίους και καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, βεβαίως όμως ο Μοτακί δεν είπε ότι το ίδιο το Ιράν προμηθεύει όπλα στη Χαμάς.

Παράλληλα, σήμερα, ο ιρανικός τύπος υποδέχεται διχασμένος μεταξύ σκεπτικισμού και αισιοδοξίας τον νέο αμερικανό πρόεδρο: ο συντηρητικός τύπος εκτιμά ότι ο Ομπάμα δεν είναι παρά η λογική συνέχεια του Μπους και ότι θα επιχειρήσει να υλοποιήσει τα ίδια σχέδια, αλλά με πιο ρεαλιστικά μέσα.

Αντίθετα, ο μετριοπαθής τύπος εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για το ενδεχόμενο αλλαγής της πολιτικής της Ουάσινγκτον, τονίζει ότι ο Ομπάμα υποσχέθηκε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις και ελπίζει ότι μπορεί «να ανοίξει ένα παράθυρο» στο θέμα των πυρηνικών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ: ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄, 21/1/09

Επισκεπτες