ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

29 Ιαν 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όλοι μας ζούμε το ξεκίνημα μιας κρίσης που δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της. Αυτό για μας μεταφράζεται στο κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων (Βοσινάκη, WIND), σε 120 απολύσεις στη FRIGOGLASS, 60 απολύσεις στην ΕΛΠΑΚ, απολύσεις από το εργοστάσιο Μανιατόπουλος, απολύσεις στην Achaia Clauss, απολύσεις συνδικαλιστών της ACS. Πέρα από αυτά, καθημερινά μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνουν το προσωπικό τους αυξάνοντας κατά πολύ το ποσοστό της ανεργίας στην πόλη μας.
Πατώντας πάνω σε αυτή την κατάσταση βλέπουμε να εξαπλώνεται η μαύρη – απλήρωτη εργασία, η ημιαπασχόληση (4ωρα με μισά ένσημα ή καθόλου) , τα κεκτημένα δικαιώματα και τη σταθερή και μόνιμη εργασία να αποτελούν παρελθόν. Περισσότερο από ποτέ διαμορφώνεται μπροστά μας το δίλημμα: ανεργία ή εργασία με ελάχιστα δικαιώματα και μισθούς πείνας.
Η μοναδική απάντηση σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΑΓΩΝΑΣ όλων των εργαζομένων για να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση και να βγάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά. Να περάσουμε τον αέρα της πρόσφατης εξέγερσης των νέων στους αγώνες των εργαζομένων.

Γι’ αυτό σας καλούμε στη συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων με θέμα:

«Κρίση, εξέγερση και εργαζόμενοι»

Κυριακή 1 Φλεβάρη 6:30μμ στο εργατικό κέντρο Πάτρας στον 3ο όροφο

Επισκεπτες