ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

4 Ιουλ 2008

Αλαβάνος: Η δικαιοσύνη έχει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες

Για σοβαρή κρίση του πολιτικού συστήματος της χώρας έκανε λόγο από τα Χανιά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, που με αφορμή τις εξελίξεις της υπόθεσης Siemens υποστήριξε ότι «η Ελλάδα ζει σε στιγμές σαπουνόπερας» και επαναδιατύπωσε το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Η χώρα μας ζει σε στιγμές σαπουνόπερας. Βλέπουμε, δηλαδή, εφοπλιστές, πολιτικά πρόσωπα, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικά τζετ αριστοκρατικά θέρετρα. Πιστεύομε ότι και αυτό είναι μια εικόνα και ένα στοιχείο της κρίσης ενός συστήματος το οποίο προκαλεί μια κοινωνία, που σε μεγάλο βαθμό ζει στη στέρηση», είπε ο κ. Αλαβάνος, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική σε βάρος και της Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα «έχει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες":

«Η δικαιοσύνη της εποχής ΝΔ και Σανιδά στην Ελλάδα έχει αποκτήσει. Με αυτή την έννοια, τα 35 περίπου εκατ, ευρώ τα οποία ήδη αναφέρονται στην δίκη, στη Γερμανία, που έχουν δοθεί προκειμένου να λαδωθούν πρόσωπα πολιτικά και αλλά, στο προανακριτικό πόρισμα γίνονται 150 χιλιάδες ευρώ. Θέλω να πω ότι λυπούμαστε για αυτό το γεγονός και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να αναδειχθεί όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο η αλήθεια».

Υποστήριξε επίσης, πώς το πολιτικό σύστημα της χώρας περνά σοβαρή κρίση και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή με πυρήνα την ριζοσπαστική αριστερά.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα κοντεύει να καταντήσει μια αποικία μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών δυνάμεων. Δεν είναι απλώς ότι οι Γερμανοί αγοράζουν σε τιμή ευκαιρίας τον ΟΤΕ, είναι ότι το ίδιο το σύστημα παροχής δικαίου στην χώρα μας εξαρτάται από το τι θα γίνει στη Γερμανία. Αν εκεί υπάρχουν αποκαλύψεις τότε και μόνο τότε είναι ενδεχόμενο να έρθουν και να λειτουργήσουν και στη χώρα μας. Ζούμε μια σοβαρή κρίση του πολιτικού συστήματος. Εμείς ζητάμε άμεσα εξεταστική επιτροπή προκειμένου να συμβάλει, όχι να λύσει, στην εξέταση του προβλήματος και νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας, η οποία θα βάλει στο περιθώριο τα δύο κόμματα και το σύστημα του δικομματισμού το οποίο έχει οδηγήσει σε έντονα κοινωνικά προβλήματα και σε σήψη και θα φέρει μια νέα πλειοψηφία με πυρήνα τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την θέση του υπέρ της ίδρυσης εφετείου και στο Ηράκλειο, με την λογική, όπως είπε, της αποκέντρωσης και άλλων υπηρεσιών, δήλωσε πως η παράταξη «δρα πέρα και πάνω από τοπικιστικές αντιλήψεις», ενώ καταδίκασε και την βομβιστική επίθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκεπτες