ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

17 Ιαν 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Ν.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ


Σήμερα, Κυριακή 17/01/2010, μόλις μια εβδομάδα μετά την επέτειο της δολοφονίας του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, φασιστοειδή βεβήλωσαν με τις βρωμιές τους το μνημείο του καθηγητή έξω απ’ το σχολικό συγκρότημα Βουδ. Φρόντισαν μάλιστα ν’ αφήσουν και την υπογραφή τους, αφού χρησιμοποίησαν την εφημερίδα τους –τη φασιστική φυλλάδα «Στόχος»- για να πετάξουν ακαθαρσίες πάνω στο μνημείο, ενώ και η ιστοσελίδα της εφημερίδας γράφτηκε με σπρέι σε διπλανό τοίχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει απερίφραστα αυτή τη θρασύδειλη ενέργεια σ’ ένα μνημείο που εδώ και 19 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς των αγώνων του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, σ’ ένα σύμβολο που εμπνέει τους αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία, για αξιοπρεπή δουλειά, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Το γεγονός ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη έγινε μέρα μεσημέρι, δείχνει το θράσος των φασιστοειδών και αποτελεί μέγιστη πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Πάτρας και ολόκληρης της Ελλάδας. Τον τελευταίο καιρό αυξάνουν επικίνδυνα οι κάθε είδους επιθέσεις φασιστών. Το σημερινό περιστατικό στο μνημείο του Τεμπονέρα έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς επιθέσεις εναντίων μεταναστών, στις επιθέσεις σε κοινωνικά και πολιτιστικά στέκια. Τελευταίο κρούσμα, ο εμπρησμός της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά.
Τα φασιστοειδή και όσοι τους καλύπτουν πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Ο δημοκρατικός κόσμος θα εμποδίσει το αβγό του φιδιού να εκκολαφθεί. Δε θ’ αφήσει τις φασιστικές συμμορίες ν’ αλωνίζουν ανεξέλεγκτα. Η μνήμη και τα σύμβολα του λαού δε σβήνονται με θρασύδειλες επιθέσεις.

Ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1/2010

Επισκεπτες