ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Απρ 2009

H ΚΡΙΣΗ , ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Η ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

1.Η χώρα μας διαλυμένη ήδη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ, παραδίνεται μέσα στην κρίση ,με τον πλούτο της ιδωτικοποιημένο και πουλημένο σε πολυεθνικές, με τους εργαζόμενους να πληρώνονται με 600 ευρώ, με την κερδοσκοπία των καρτέλ να δημιουργεί ένα εφιάλτη ακρίβειας για το λαικό εισόδημα, με τις εργασιακές σχέσεις να έχουν γίνει σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τσιφλίκι της εργοδοτικής τρομοκρατίας και παντοκρατορίας, έτσι όπως νομοθετούνται από την Ε.Ε και από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού.
Η κυβέρνηση Καραμανλή, η κυβέρνηση των σκανδάλων και των δολοφόνων της νέας γενιάς, εκ των πραγμάτων υλοποιεί το νεοθατσερικό της πρόγραμμα σε μια Ελλάδα εκατομμυρίων φτωχών , ανέργων, χρεωμένων, καταπιεσμένων. Πρόγραμμα όχι ανακούφισης των λαϊκών τάξεων αλλά υποστήριξης των πλουσίων, πρόγραμμα υπόκλισης στην Ευρωεπιτήρηση της Κομισιόν. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αντίθετο αυτής της πολιτικής, δεν υποστηρίζει καμία αντίθεση με το πλήρως αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Ακόμα και τώρα που οι μεγάλοι της Ε.Ε κοιτάζουν πως θα οργανώσουν ένα προστατευτισμό των οικονομιών τους εις βάρος των πιο αδύναμων κρίκων της Ευρώπης, απαγορεύοντας ιμπεριαλιστικά κάθε διαφορετική πορεία για τους μικρότερους της Γηραιάς Ηπείρου. Η άρχουσα τάξη στη χώρα μας, ενιαία, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τα κέρδη της, ενιαία αυτή τη γραμμή υποστηρίζει μέσα στην κρίση ο δικομματισμός.

2.Η Αχαία είναι ήδη μια ανατιναγμένη περιοχή, από τις φτωχότερες της χώρας, από τις φτωχότερες της Περιφέρειας μας, βομβαρδισμένη από την αποβιομηχάνιση εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, υποδέχεται την οικονομική κρίση με διαλυμένο κάθε παραγωγικό ιστό, με καταπονημένη την κοινωνία της, με απούσα μια ισχυρή λαϊκή πολιτική δύναμη και οργάνωση υπεράσπισης των ανέργων, απολυμένων και νέων της. Μπορεί να μετρήσει κανείς Βοσινάκη, Φριγκοκλάς, WIND, ACS,CASINO ΡΙΟ, DUR, Μανιατόπουλος, ACHAIA CLAUSS.. και ο κατάλογος είναι μόλις του τελευταίου έτους. Λουκέτα και απολύσεις και όλοι οι παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του τόπου προσπαθούν να μεταβάλλουν σε ΄΄μοιραίους΄΄ όλους τους Αχαιούς, των πόλεων και της υπαίθρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την πραγματικότητα προσπαθει να αναδείξει και να φέρει στο προσκήνιο,τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού της περιοχής, γνωρίζοντας με σιγουριά πως αυτή την πραγματικότητα κανείς από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα θελήσει να ανατρέψει την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτή την γραμμή αργά ή γρήγορα θα καλεστεί όλη η Αριστερά μονιασμένη και ισχυρή να παλέψει μέσα στην κοινωνία για να αποτρέψει το ολοκαύτωμα των εργαζόμενων από την κρίση.
Από την τελευταία δημοσκόπηση για την Αχαία πρέπει να κρατήσουμε τα εξής:
Α) Οι μισοί Αχαίοι βλέπουν σοβαρή επειδείνωση του βιοτικού επιπέδου τους τον επόμενο κιόλας χρόνο(σχεδόν το 50%).
Β) Μέσα στην κρίση, σωστά ο λαός καταγράφει τις πολιτικές ευθύνες σε αυτούς που κυβερνάνε εις βάρος του, και αυτό εξηγεί την πτώση της ΝΔ και σε τοπικό επίπεδο.
Γ) Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ποσοστά συμφωνίας και έγκρισης της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης απέναντι στον Καραμανλή, αλλά κυρίως επιστροφή στο λιγότερο κακό μεσα σε μια περίοδο ρευστότητας αλλά και αδυναμίας της Αριστεράς να τοποθετηθεί ενωτικά και ριζοσπαστικά απέναντι στον δικομματισμό.
Δ) Από την Αριστερά αυτός που καταγράφει πραγματική άνοδο σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την λάσπη και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τον Δεκέμβρη και μετά από όλο το σύστημα καθώς και από το ΚΚΕ. ‘Όμως πρέπει να δούμε την πολιτική αναζήτηση των συμπολιτών μας μέσα από το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, της κρίσης του δικομματικού μοντέλου, των ευκαιριών της Αριστεράς, των αδυναμιών της Αριστεράς αλλά και της τοπικής ιδιαίτερης κατάστασης.


ΠΑΤΡΑ 22/4/09

Επισκεπτες