ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Απρ 2009

26 Απριλίου 2009 Δηλώσεις της Ελένης Σωτηρίου, υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίσκεψη Μπαρόζο και την αυριανή βράβευσή του από τη Βουλή

Για την επίσκεψη Μπαρόζο στην Ελλάδα και την αυριανή βράβευσή του με την ανώτατη διάκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου δήλωσε τα εξής:
Τα αισθήματα των εργαζομένων, των ανέργων και ιδιαίτερα της γενιάς μου, της γενιάς των 600 ευρώ απέναντι στον κ. Μπαρόζο είναι απολύτως αντίθετα με τις τιμές που ετοιμάζεται να του αποδώσει η κυβέρνηση Καραμανλή και ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο πρώην πρωθυπουργός της φτώχειας και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους στην Πορτογαλία, ο φίλος του Μπους και φανατικός υπερασπιστής της «συμμαχίας των προθύμων» για τη δεύτερη επέμβαση στο Ιράκ, σήμερα, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για ανανέωση της θητείας του στην κομισιόν, έρχεται στην Ελλάδα για να γίνει δεκτός με παράτες και τιμές από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Η παρουσία και οι «τιμές» είναι πρόκληση για όλες και όλους εμάς. Ο δογματικά προσηλωμένος στο νεοφιλελευθερισμό κ. Μπαρόζο είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να είμαστε «ευγενικοί» και «φιλόξενοι» απέναντι στον κ. Μπαρόζο που προσωποποιεί σήμερα την προσήλωση της ΕΕ στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, η οποία γέννησε την κρίση και σπρώχνει καθημερινά στη φτώχεια, την απόγνωση και το περιθώριο εκατομμύρια ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα ο κ. Μπαρόζο επιμένει στην ίδια ρότα, επιβάλλοντας πιο σκληρή λιτότητα, φτώχεια και ανεργία, επιμένοντας στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, την ώρα, μάλιστα, που δισεκατομμύρια ευρώ σε όλη των Ευρώπη μοιράζονται απλόχερα σε τραπεζίτες και βιομηχάνους. Ιδιαίτερα για εμάς τις γυναίκες, ο κ. Μπαρόζο σηματοδοτεί τη μεγάλη αύξηση μέχρι και κατά 17 χρόνια των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, της γυναίκες, τους μετανάστες ο κ. Μπαρόζο είναι ανεπιθύμητος.

Επισκεπτες