ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

5 Απρ 2009

300 συλλήψεις και 50 τραυματίες ο απολογισμός της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων οι 15 είναι πυροσβέστες και αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, που σημειώθηκαν χθες στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η γαλλίδα υπουργός, οι δυνάμεις της τάξεως προέβησαν σε 300 συλλήψεις.

«Όσον αφορά τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν, υπάρχει μία ρήτρα του διεθνούς δικαίου που προβλέπει να δικάζονται στον τόπο όπου έχουν διαπράξει τα παραπτώματα», τόνισε η Μισέλ Αλιό- Μαρί, αναφερόμενη στο γεγονός ότι πολλοί από τους συλληφθέντες προέρχονται από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον η εισαγγελία του Στρασβούργου τόνισε κάποιοι από τους δεκάδες συλληφθέντες διαδηλωτές, που βρίσκονται υπό κράτηση θα δικασθούν με αυτόφωρη διαδικασία αύριο.

Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, αυτές, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πολύ σημαντικές, αλλά παραμένουν περιορισμένες.

Όπως αναφέρουν διάφορες πηγές, οι σημαντικότερες ζημιές εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Γέφυρας της Ευρώπης, όπου εξελίχθηκαν κατά κύριο λόγο τα επεισόδια, με πρωταγωνιστές τα Black Blocks, που προέρχονται κυρίως από τη γερμανική Άκρα Αριστερά. Οι περίπου 2.000 διαδηλωτές που ανήκαν στα Black Blocks,επιτέθηκαν σε δημόσια κι ιδιωτικά κτίρια και πυρπόλησαν ένα ξενοδοχείο, ένα φαρμακείο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του πρώην τελωνείου στη Γέφυρα της Ευρώπης.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 5/4/09

Επισκεπτες