ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

26 Απρ 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1ΜΑΗ

1. Η Κ.Ο.Ε καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, απολυμένο, κάθε νέο και κάθε συνταξιούχο, όλο τον κόσμο της δουλειάς, κάθε αριστερό και προοδευτικό συμπολίτη μας, να διαδηλώσει την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να απεργήσει την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμώντας την ιστορία αλλά και την επικαιρότητα των αγώνων και θυσιών του εργατικού κινήματος. Πιο πολύ όμως σήμερα, καλούμε, όλο το λαό, σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση καταδίκης του δικομματισμού, της διεφθαρμένης και ξοφλημένης κυβέρνησης Καραμανλή, του χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού.
2. Η φετινή εργατική πρωτομαγιά μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από μια μέρα μνήμης. Μέσα στην παγκόσμια γενική κρίση του καπιταλισμού, με όλες τις ιδεολογίες και τα δόγματα της αγοράς να καταρρέουν, με το σύνολο της παγκόσμιας τάξης των ισχυρών να ορθώνει φρούρια καταστολής και σχέδια φτώχειας και εξαθλίωσης για τους λαούς του πλανήτη, μια τέτοια μέρα πρέπει να είναι σημείο εκκίνησης αγώνων ενάντια στους πλούσιους, στους τραπεζίτες και βιομήχανους, ενάντια στις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Οι αγώνες και οι εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως οι αγώνες και οι εκρήξεις των εργαζόμενων και των νέων μέσα και ενάντια στην Ε.Ε αποδεικνύουν ότι οι πλειοψηφίες για τις μεγάλες και αναγκαίες ανατροπές του 21ου αιώνα υπάρχουν και είναι εδώ.
3. Να οργανωθεί ένα πλατύ λαικό κίνημα για να μην πληρώσει την κρίση η εργατική τάξη, οι νέοι και οι φτωχοί της χώρας μας. Να φτιάξουμε μέτωπα που να αναγκάσουν το Κεφάλαιο να πληρώσει την κρίση του πολιτικά και κοινωνικά. Να εκφραστεί η πλειοψηφία του κόσμου εενωτικά και αριστερά απέναντι σε κάθε εναλλαγή του δικομματισμού. Να μην μείνει ούτε ένας απολυμένος και άνεργος, μόνος του. Η Εργατική Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο θα βάλει επι τάπητος το σύνθημα « Ο Καπιταλισμός χρεωκόπησε, να ετοιμάσουμε το σοσιαλισμό στον 21ο αιώνα».
4. Όλοι την Παρασκευή 1μαη 2009, στις 10.00 π.μ στην συγκέντρωση –πορεία στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.



KOMMΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΤΡΑ 24/4/09

Επισκεπτες