ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

23 Αυγ 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ''Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση"-''Ανυπότακτη Πολιτεία" , του Χρήστου Πατούχα


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ

Αγαπητοί συνδημότες,



Σε συνέχεια της από κοινού με τον Βασίλη Χατζηλάμπρου επιστολής μας, επιθυμώ σήμερα να απευθυνθώ ξεχωριστά, στα στελέχη, τα μέλη αλλά και στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Σε όσους δεν εντάχθηκαν στην κάστα των νεόπλουτων της υπερεικοσαετούς διακυβέρνησης. Σε όσους δεν ξέχασαν και δεν πρόδωσαν τα ιδανικά και τα οράματα τους. Σε όσους ελπίζουν σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας δημοκρατίας. Σε ένα κράτος πρόνοιας, δημόσιας παιδείας, περίθαλψης, προστασίας των αδυνάτων. Σε όσους βλέπουν ότι η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων οδηγεί σε χειροτέρευση της ζωής των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Σε όσους δεν γονάτισαν στις βίαιες αλλαγές, δεν εξαργύρωσαν την συνείδηση τους όπως πολλοί το έκαναν γύρω τους.
Σε όσους στις πρόσφατες διαδηλώσεις δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για την στάση των βουλευτών, κορυφαίων στελεχών και πρώην συνδικαλιστών που ανέλαβαν εργολαβικά να σώσουν τους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες του Διεθνούς Κεφαλαίου και να εκποιήσουν τη χώρα.

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε σίγουροι ότι δεν είστε ευτυχισμένοι με τις εξελίξεις.
Είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο δεν τις περιμένατε αλλά η διάθεση σας είναι να τις αποτρέψετε.

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η Κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος που θα της προκαλούσε η οργή ή η συντεταγμένη διαμαρτυρία σας. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μπορούν να ματαιωθούν μόνο με την συνολική ανατροπή της και της πολιτικής που εφαρμόζει. Ο καθένας πρέπει να αναλογισθεί την δική του συμβολή, την δική του συνεισφορά σε μια πορεία αναγέννησης και ριζικής αλλαγής.
Το δίλημμα είναι τούτο:

Θα αποδεχθούμε το μοιραίο ΄΄δεν γίνεται αλλοιώς;΄΄ ή θα παλέψουμε τώρα για την αλλαγή της κατάστασης;
Είναι η κρίση αιτία των μέτρων ή τα μέτρα λαμβάνονται με αφορμή την κρίση και αποτελούν μέρος ενός γενικότερου σχεδίου;
(Το ερώτημα αυτό το διετύπωσε στην βουλή η Σοφία Σακοράφα)


Θέλουν τη σωτηρία της χώρας ή την πλήρη καταστροφή της;
Μήπως αυτό είναι το σχέδιο στα πλαίσια των παγκοσμίων ανακατατάξεων και τις συνθήκες του σύγχρονου οικονομικού πολέμου;
Η κυβέρνηση και οι ξένοι τοποτηρητές αποφάσισαν να εξοντώσουν τους εργαζομένους. Συρρικνώνοντας το μεροκάματο, καταργώντας τον 13ο και 14ο μισθό, πετσοκόβοντας τη σύνταξη, για όσους την πρόλαβαν, οδηγούν την οικονομία στην μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση και δημιουργώντας έκρηξη της ανεργίας. Οι άνεργοι θα φτάσουν τα δύο εκατομμύρια και οι νέοι όσο κι αν αναζητούν δεν θα βρουν το μερίδιο τους στη ζωή και στην παραγωγική διαδικασία.

Γιατί; Για να μην θίξουν τα 500δις κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου, τον κλεμμένο πλούτο των υπεράκτιων εταιρειών, τις καταθέσεις στο εξωτερικό των μιζαδόρων και της παρασιτικής ολιγαρχίας.
Δίνουν 75δις στις τράπεζες όταν μ’ αυτά μπορούσαν να τις αγοράσουν όλες και να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστατεύοντας τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους γιατί τους το οφείλει η κοινωνία, την νεολαία, την μικρομεσαία επιχείρηση. Ταυτόχρονα χτυπώντας την μαζική φοροδιαφυγή κυρίως του μεγάλου κεφαλαίου, την διαφθορά και την εξαγορά, την μεγάλη ακίνητη περιουσία, την εισφοροδιαφυγή και την ρεμούλα του δημόσιου χρήματος.
Όχι δεν κάνουν αυτό. Γιατί στόχο έχουν να καταργήσουν κάθε δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση. Μας οδηγούν στην καταστροφή και στην αποδιάρθρωση και με εργασιακές και κοινωνικές σχέσεις των αρχών του 1900.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

Δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τον μελλοντικό πολιτικό χάρτη της χώρας. Είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι ο ίδιος.
Αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει αν δεν αναχαιτίσουμε την σημερινή λαίλαπα. Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα!
Αυτός πρέπει να’ ναι ο δικός μας μονόδρομος!

Σ’ αυτόν τον δρόμο σε καλούμε και μπροστά στις εκλογές του Νοέμβρη. Σε μία δημοκρατική και αριστερή συμπαράταξη. Στο νικηφόρο και ελπιδοφόρο μέτωπο του αγώνα.
Για την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό και ξεπουλάει τη χώρα. Για να χτίσουμε ένα δικό μας μέλλον!
Χωρίς επιτηρητές, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς την Ε.Ε. της ΜΕΡΚΕΛ και των αμερικανών. Και ότι πολιτικές μεταβολές προκύψουν σ’ αυτή την προοπτική, παρά τις δυσκολίες, θα’ ναι καλύτερες από την υποταγμένη πολιτική του σήμερα, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών, θα είναι προς όφελος του λαού, του κόσμου του μόχθου, των εργαζόμενων και της νεολαίας .

Δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές καταγραφές. Ακόμα κι αν είναι καλύτερες. Μας ενδιαφέρει η νίκη του Λαού.
Προσπεράστε τους “ καλούς’’ που θα σας τάξουν αυτοδιοικητικούς παραδείσους. Ο Καλλικράτης και το ΔΝΤ θα τους διαψεύσει!
Αγνοείστε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν που βρίσκεστε και που βρίσκονται.

Δυστυχώς ίσως, αλλά μία είναι η σωστή πλευρά. Αυτή που λέει όχι στο Μνημόνιο, όχι στο ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος, όχι στους αντιλαϊκούς Νόμους, όχι στο ΔΝΤ, όχι στην πολιτική της ΕΕ και τις δεσμεύσεις του ευρώ όχι στον Καλλικράτη της κατάργησης κάθε ίχνους Αυτοδιοίκησης, όχι στην Κυβέρνηση και στις δυνάμεις της ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ξέρουμε καλά πως η λέξη «Αλλαγή» σε πολλούς από εσάς υπήρξε φάρος κατάθεσης κοινωνικής προσφοράς και στράτευσης στα κοινά, μια έννοια που έγινε σύνθημα και καταπατήθηκε από όλες τις τελευταίες ηγεσίες σας στο βωμό του νεοφιλελευθερισμού και των σχεδίων των Διεθνών αρπαχτικών Οργανισμών.
Εμείς σας καλούμε μαζί μας να ξαναβάλουμε , με αφορμή αυτές τις εκλογές,την ανάγκη της « Αλλαγής» στο προσκήνιο της αντίστασης και της αλληλεγγύης, δημιουργώντας ένα πλατύ ρεύμα ελπίδας και στην πόλη μας.

ΠΑΤΡΑ 18/8/2010

Επισκεπτες