ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

3 Αυγ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ συνεδρίασε χθες Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010 με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές. Ομόφωνα η Γραμματεία συμφώνησε :
Ότι με μοναδικό κριτήριο την πρόσφατη πολιτική απόφαση του Πανελλαδικού συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση , ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την μάχη στην Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας στο Δήμο Πατρέων και στους λοιπούς δήμους του νομού ,υποστηρίζοντας το πολιτικό πλαίσιο της Πανελλαδικής απόφασης, το οποίο υπογραμμίζει:

• την οικοδόμηση μιας μεγάλης συμμαχίας, ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, αναγκαίου όρου για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και της ίδιας της κυβέρνησης, την απόρριψη της κηδεμονίας Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, την προάσπιση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, την προώθηση των εναλλακτικών προτάσεων και τη διάνοιξη ενός νέου δρόμου και προοπτικής για το κίνημα και τη χώρα.
• τη συμμετοχή στο μέτωπο αυτό όλων των δυνάμεων της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ανένταχτων δυνάμεων), των δυνάμεων που απομακρύνονται από τα κόμματα του δικομματισμού, διαφωνώντας με την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και όλων των πολιτών που αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την υποταγή της χώρας στην τρόικα και τις αγορές.
• την ανάδειξη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Νοέμβρη σε ευκαιρία συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων και των πολιτών που αντιστέκονται στην τρόικα, στα μέτρα και τις κυβερνητικές επιλογές και στον «Καλλικράτη».
• την ανάδειξη, ιδιαίτερα των Περιφερειακών εκλογών, σε κεντρική πολιτική μάχη, σε διαδικασία δημοψηφισματικής καταδίκης του Μνημονίου, των μέτρων και της κυβέρνησης.
• να αποτελέσουν για το ΣΥΡΙΖΑ, πάντα με σεβασμό στον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ευκαιρία μετωπικής δράσης και όχι κομματικής καταγραφής.
Στην κατεύθυνση αυτή την επόμενη περίοδο θα διεξαχθούν τοπικές συνελεύσεις- συσκέψεις του δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταγραφούν α) συγκεκριμένες προτάσεις για την μορφή και το χαρακτήρα των πρωτοβουλιών μας ώστε να δράσει το δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στις παραπάνω αποφάσεις και β) για να ανοίξει η διαδικασία της απεύθυνσης μας στις δυνάμεις εκείνες που περιγράφονται στην Πανελλαδική απόφαση ως δυνάμεις οικοδόμησης ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου.

Επισκεπτες