ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

17 Μαρ 2010

''Αλλος ένας εργάτης δολοφονήθηκε'', δελτίο τύπου της Κ.Ο.Ε Αχαίας για το θάνατο του εργάτη Ρίστο Αριάν,


Ο Ρίστο Αριάν,με δυο παιδιά, μόλις 42 ετών, άφησε την τελευταία πνοή του στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών,μέσα στην Tyres herco,άλλη μια εταιρεία που η αδιαφορία για τη ζωή του εργάτη είναι νόμος για τα κέρδη της. Το σύνθημα ΄΄καθέ μια βδομάδα τρεις νεκροί εργάτες, κράτος και κεφάλαιο είναι οι τρομοκράτες΄΄ συμπυκνώνει μια αδιάσειστη αλήθεια όταν μιλάμε για τα δήθεν ''εργατικά ατυχήματα''. Ποιό Κράτος, λες και υπάρχει καμία υποτυπώδης επιθεώρηση και έλεγχος για ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων, λες και δεν ξέρουμε όλοι πως με ένα τηλέφωνο εργοδότες και επιθεωρητές συννενούνται για ζητήματα που αφορούν τη ζωή μέσα στην παραγωγή. Όσο για το Κεφάλαιο όσο νιώθει ανέξέλεγκτο απο Κράτος , ανεξέλεγκτο απο κάθε μηχανισμό, συνεχίζει και λειτουργεί μέχρι το επόμενο ''ατύχημα'', μέχρι τον επόμενο νεκρό εργάτη.

Οι ευθύνες του συνδικαλιστικού μηχανισμού, του Εργατικού Κέντρου, όλων όσων υποτίθεται εκπροσωπούν τους εργαζόμενους είναι μεγάλες. Την ώρα που οι άνθρωποι της ΓΣΕΕ ετοιμάζονται να συνεδριάσουν στη Χαλκιδική κάθε μέρα κάποιος Ρίστο Αριάν παίζει τη ζωή του κορώνα -γράμματα, δίχως συνδικάτα, δίχως ταξική ενότητα, δίχως μεγάλα μέτωπα, δίχως την δύναμη που να κάνει Κράτος και Κεφάλαιο να υπολογίζουν την αξία του εργαζόμενου λαού.

Να πληρώσει η εταιρεία για τα ελλειπή μέτρα που οδήγησαν στο θάνατο του Ρίστο Αριάν.

Να οργανωθεί παρέμβαση απο όλα τα σωματεία της ΒΙ.ΠΕ για τον έλεγχο των συνθηκών ασφαλείας σε όλες τις εταιρείες της ζώνης και να δημοσιοποιηθούν τα όνοματα όσων παραβιάζουν τους κανονισμούς.

Την ώρα της κυβερνητικής αντιλαικής επίθεσης να στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους καθημερινά στους μικρούς και μεγάλους αγώνες απέναντι στην εργοδοσία.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ τ.ο Αχαίας

Επισκεπτες