ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

21 Μαρ 2010

ANOIXTO ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑ , "ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Κυβέρνηση διαλύει τα νοσοκομεία"


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Κυβέρνηση διαλύει τα νοσοκομεία

Διάλυση και ιδιωτικοποίηση: Αυτή είναι η μετάφραση του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας.
Με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό», περικόπτουν την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, τα αφήνουν γυμνά από νοσηλευτές και γιατρούς, φαλιρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία που χρόνια πληρώνουμε. Με τον «Καλλικράτη» ξεφορτώνουν στους Δήμους την ευθύνη της περίθαλψης.

Είκοσι χρόνια τώρα, βλέπουμε το έργο να επαναλαμβάνεται: Μίζες, ρεμούλες, σπατάλη, αργομισθία, φακελάκια, οδηγούν σε αναξιοπρεπείς και επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας τον κόσμο που προστρέχει στο ΕΣΥ. Μιλούν για οικονομία αυτοί που δημιούργησαν αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς για να συκοφαντήσουν το δημόσιο σύστημα. Και να θησαυρίσουν από αυτή τους τη συκοφαντία.

Οι κυβερνήσεις μας, νυν και πρώην, υποτελείς στις «αγορές» και τους οικονομικούς βρικόλακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον μας: Διάλυση καθετί δημόσιου στην υγεία, την πρόνοια, την ασφάλιση, την παιδεία. «Την ώρα που «κηρύττουν τη λιτότητα, αρπάζουν το φαί απ’ το τραπέζι».

Στα νοσοκομεία, με τη μέθοδο της ταχείας διολίσθησης –αφέθηκαν χωρίς διοικήσεις από τις εκλογές- έχει ανασταλεί ουσιαστικά η λειτουργία: δεν υπάρχουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, τα υλικά λείπουν, η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Ιδίως στην Αχαΐα, που κοροϊδεύουν ανοιχτά κρατώντας κλειστό τον «Άγιο Ανδρέα» έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών του πληθυσμού

Έχουν αφήσει απλήρωτους τους γιατρούς από το Δεκέμβρη του 09 για τις εφημερίες που εξαναγκάστηκαν να κάνουν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Μιλάμε για 7, 8 ..12 νυχτέρια το μήνα. Περικόπτουν ο κονδύλιο για να εφημερεύσουν με ασφάλεια τα νοσοκομεία κατά 25% για το 2010. Αυτό σημαίνει ότι οδηγούν τους γιατρούς είτε σε απλήρωτη εργασία είτε σε κατάρρευση το εφημεριακό σύστημα. Δηλαδή, το σκληρό πυρήνα του Δημόσιου Συστήματος.

•Καταργούν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προστρέξει στα νοσοκομεία ακόμη και για επείγον πρόβλημά του.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους. Στην ουσία αγωνίζονται για τη διάσωση του δικαιώματός τους στην ασφαλή εργασία και του δικαιώματος του λαού στην ισότιμη πρόσβαση στα νοσοκομεία.

Τη στιγμή που απεργάζονται και μεθοδεύουν την έκρηξη της ανεργίας και της πείνας στην πατρίδα μας, οδηγούν σε εκμηδένιση το αποκούμπι του λαού μας, το ΕΣΥ.

Μετά το Πάσχα, με πρόσχημα την κρίση, ετοιμάζουν νόμο κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα των ιδρυμάτων. Το δρόμο τον έδειξαν με το φορολογικό, τις περικοπές μισθών, το ασφαλιστικό. Κι κατάσταση δε θα έχει πάτο αν δεν αντισταθούμε!

Σας καλούμε να Εγερθείτε: Δε μας αξίζει τέτοιο ζοφερό μέλλον.

Σε κάθε σύλλογο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά να στηθούν επιτροπές υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στηρίξτε τον αγώνα μας, γίνεται για όλους!


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ (Ε.Ι.Ν.Α.)

Επισκεπτες