ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

25 Ιουλ 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΣΤΟΝ Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗ


Σχετικά με τη δήλωση Δ. Χατζησωκράτη ενάντια στην ΚΟΕ («Αυγή» 23.07.2009), η ΚΟΕ τοποθετείται ως εξής:

Να σταματήσει ο πόλεμος στο ΣΥΡΙΖΑ

Αν ο Δ. Χατζησωκράτης ήταν παρών στο πρόσφατο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ τότε θα γνώριζε ότι πολλοί ομιλητές και πολλές ομιλήτριες επέκριναν αυστηρότατα τη μέχρι τώρα στάση του και ζήτησαν την απομάκρυνση του από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. –χειροκροτούμενοι μάλιστα από το Σώμα. Οι συγκεκριμένοι ομιλητές και οι ομιλήτριες προέρχονταν τόσο από διάφορες συνιστώσες (ανάμεσα τους και από το ΣΥΝ) όσο και από το χώρο των ανένταχτων αλλά ενταγμένων στο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρότι δεν ήταν παρών στο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε ο Δ. Χατζησωκράτης να είχε ενημερωθεί ότι -ενδεικτικά:
 ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε με έμφαση την απομάκρυνση του από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης της ΚΟ και την αντικατάσταση του με άλλο στέλεχος εκτός του ΣΥΝ,
 υπήρξε συγκεκριμένη και επώνυμη καταγγελία από τη σ. Ελ. Μηνακάκη, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού και γραμματέα του ΣΥΝ Χολαργού –καταγγελία που έχει τεθεί υπόψη και των οργάνων του ΣΥΝ- ότι ο Δ. Χατζησωκράτης σε συγκεκριμένη σύσκεψη παρουσία μελών του ΣΥΝ στο Χολαργό επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφου στους Οικολόγους Πράσινους -καθώς η δεύτερη του ψηφοδελτίου τους είναι πολύ κοντύτερα στις θέσεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας από την Ελένη Σωτηρίου.

Αποδεικνύεται έτσι ότι δεν είναι παρά κουτοπονηριά του Δ. Χατζησωκράτη να προβάλλει ότι η οξεία και γενικευμένη κριτική που του ασκείται προέρχεται από την –τάχα εμπαθή προς την Ανανεωτική Πτέρυγα- ΚΟΕ. Κι ενώ γνωρίζει τις κριτικές και τις καταγγελίες, αρνείται να απαντήσει συγκεκριμένα και πολιτικά ως όφειλε – κουλτούρα δημοκρατίας άραγε;. Και απέχει από τις πιο σημαντικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ -κουλτούρα δημοκρατίας άραγε και αυτό; Ενώ παράλληλα επιχειρεί έναν απολίτικο αντιπερισπασμό ενάντια στην ΚΟΕ. Όφειλε και θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του αλλά δεν το κάνει και προτιμά έναν στρουθοκαμηλισμό που δεν ταιριάζει με το κεκτημένο του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι «καθείς και τα όπλα του». Και τα όπλα του Δ. Χατζησωκράτη δεν στρέφονται ενάντια μόνον στην ΚΟΕ αλλά συνολικά στο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΚΟΕ απέδειξε σε όλη τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και στην περίοδο των ευρωεκλογών, ότι σέβεται και δεσμεύεται πολιτικά από τις κοινές διακηρύξεις. Απέδειξε επίσης ότι μπορεί να συλλειτουργεί με την Ανανεωτική Πτέρυγα στα πλαίσια του ενωτικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις μπορεί να συνθέτει –φάνηκε αυτό στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΚΟΕ θέλει ένα ευρύχωρο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να δρα από κοινού και έδρασε από κοινού με τον κόσμο της Ανανεωτικής Πτέρυγας στην καμπάνια των Ευρωεκλογών. Άλλο όμως αυτό και άλλο η στάση συγκεκριμένων στελεχών, όπως ο Δ. Χατζησωκράτης, που τοποθετούνται δημόσια από την τηλεόραση αντίθετα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή καλούν στη ψήφιση άλλων σχηματισμών. Δεν μπορεί σε δημόσιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να διορίζονται και να παραμένουν στελέχη με τέτοια πολιτική στάση –και η ΚΟΕ συντάσσεται με αυτό το γενικευμένο αίτημα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η ΚΟΕ θέλει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρήσει, να γίνει χρήσιμος στον κόσμο της Αριστεράς και στο λαό, έχοντας ένα ενωτικό και αριστερό, σαφές και όχι θολό, πολιτικό στίγμα.

Αθήνα, 24 Ιούλη 2009

Επισκεπτες