ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

13 Ιουλ 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ,δελτίο τύπου ΚΟΕ Αχαίας




H κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού από τις αστυνομικές δυνάμεις αποτελεί πολιτική ενέργεια που οι σχεδιαστές και υπευθυνοί της είναι οι αυτοί που χειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα της περιοχής μας με τέτοιο τρόπο ώστε μόνο τραγωδία να φέρνει στους πρόσφυγες και αδιέξοδα για μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας. Η Περιφέρεια και η Νομαρχία, η κεντρική εξουσία και η τοπική αυτοδιοίκητικη εξουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ηγείται των τοπικών εξουσιών, από κοινού οδήγησαν σε αυτή την επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού , που την ίδια ώρα είναι απόδειξη της πολιτικής ανικανότητας τους σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν ενδιαφέρθηκαν για κανένα πολιτικό δικαίωμα των προσφύγων , για καμία βελτίωση των όρων παραμονής τους και διαβίωσης τους στην Πάτρα. Η πολιτική ταύτιση των δυο μεγάλων κομμάτων στο μεταναστευτικό δείχνει την συμφωνία τους για μια ακόμα δεξιότερη στάση στο ζήτημα.
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που φέρνουν τους πρόσφυγες στην χώρα μας, η Ευρώπη-Φρούριο που τους ετοιμάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης όσο πιο μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις, η κρίση που φτωχαίνει όλους τους εργαζόμενους και λανσάρει το ρατσισμό σαν ψευτοδιέξοδο, δεν θα σταματήσει τα κύματα των σύγχρονων΄΄ καταφρονεμένων΄΄ προς τη χώρα μας. Ας καταλάβουν καλά οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ πως όσο θα κάνουν πολιτική με τις πλάτες της αστυνομίας τόσο περισσότερο θα διογκώνουν την πολιτική εκρηκτικότητα του προβλήματος , θα κάνουν ολοφάνερη την ομολογία της πολιτικής τους ανικανότητας.
Όλες οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις , όλη η αριστερά ενωμένη, κάθε νέος και άνεργος, κάθε συμπολίτης μας , οφείλει να καταδικάσει την αστυνομική πολιτική του δικομματισμού , την δεξιά σύμπνοια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να αντιδράσουμε μαζικά και κινηματικά , δείχνοντας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ,με συνείδηση ότι τα ΄΄μπλόκα΄΄ που δοκιμάζουνε οι κρατούντες είναι απειλή για το λαικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλης της κοινωνίας.
ΠΑΤΡΑ , 13/7/09

Επισκεπτες