ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

25 Ιουλ 2009

ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ!,δελτίο τύπου της ΚΟΕ Αχαίας για τα εγκαίνια του Μουσείου Πατρών

Η εκδήλωση των εγκαινίων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών απέδειξε περίτρανα την ύπαρξη δυο κόσμων. Από τη μία ο κόσμος των υπουργών, της κυβέρνησης της φτώχειας και της ανεργίας, των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, των επίσημων φορέων και των ελίτ της περιοχής. Ο κόσμος του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού, που νομοθετεί και επιβάλλει την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την διάλυση κάθε δικαιώματος για τον λαό. Από την άλλη είδαμε τον κόσμο της δουλειάς, τους συμβασιούχους του Μουσείου Πατρών, τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, τους απολυμένους και τους σχεδόν απολυμένους ομήρους του διατάγματος Παυλόπουλου. Είδαμε τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται και την Αριστερά που παλεύει στο πλευρό των εργαζόμενων.

Ο κος Σαμαράς ήρθε στην πόλη μας για μία φιέστα, αλλά εδώ οι εργαζόμενοι και οι νέοι ζούνε καθημερινά ένα δράμα. Όλο και περισσότερο, κάθε μέρα, πληθαίνουν οι αγώνες και οι αντιστάσεις του κόσμου της δουλειάς απέναντι στην ανασφάλεια και την φτώχεια που τον οδηγεί το σύστημα. Ξέρουμε καλά στο νομό μας τι πάει να πει φτώχεια και ανεργία, ξέρουμε καλά από κοροϊδία και ταξίματα του δικομματισμού.
Η κινητοποίηση των συμβασιούχων του Μουσείου φέρνει στο προσκήνιο μία και μοναδική ανάγκη: την ενότητα των απολυμένων-ανέργων και εργαζόμενων ενάντια στις συνέπειες της κρίσης και ενάντια σε αυτούς που την φορτώνουν στις πλάτες μας. Να δουλέψουμε όλοι για να δούμε σύντομα, τους εργαζόμενους της WACKENHUT, του Βοσινάκη, της FRIGOGLASS, τους Μουσικούς του Δήμου, τους Συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, τους γεωπόνους, τους εργαζόμενους της WIND και της ACHAIA CLAUSS, του ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ, να συντονίζονται και να διεκδικούν ενωμένοι μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία. Γιατί μόνο ένα τέτοιο μέτωπο θα σταματήσει πραγματικά την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης στην περιοχή μας. Μόνο ένα τέτοιο μέτωπο θα δώσει το παράδειγμα ενός άλλου δρόμου για την επιβίωση της Αχαΐας. Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη να δώσουμε τις δυνάμεις μας η Αχαΐα των εργαζόμενων και των άνεργων να δώσει το δικό της παρόν στην ΔΕΘ, ενάντια στην μεγάλη φιέστα του δικομματισμού και της εργοδοσίας.

ΠΑΤΡΑ, 24/7/09

Επισκεπτες