ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

21 Νοε 2010

ΓΙΑ ΤIΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ COCA-COLA δελτίο Τύπου Κ.Ο.Ε Αχαίας


H KOE καταγγέλλει τον εκβιασμό για δήθεν εθελούσιες εξόδους 35 εργαζομένων της Coca –Cola στη Πάτρα αλλά και άλλων 16 στην Αθήνα . Μια από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κάνει λόγο για ύφεση και για απώλεια των κερδών της και οι πρώτοι που πρέπει να τη πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι. Η Τρόικα με τη αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την αδιαφορία του επίσημου συνδικαλισμού έχει δώσει όλα τα όπλα στις εταιρίες και στο κεφάλαιο να μπορούν με ευκολία να μεταβιβάζουν τη μείωση των κερδών τους στη πλάτη των εργαζόμενων .

Από την πλευρά των εργαζομένων η απάντηση πρέπει να είναι άμεση .Κάθε απόλυση είναι αιτία έντονης κινητοποίησης και δράσης των εργαζόμενων. Μόνο ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια του κεφαλαίου και του ΣΕΒ .Μόνο ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί να δώσει ανάσα αισιοδοξίας και κουράγιο σε όλους εκείνους που ζούνε με το φόβο της απόλυσης και της επιβίωσης αλλά και να ξεπεράσει της πουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, που θεωρεί ότι το καθήκον της είναι μια ανακοίνωση αλληλεγγύης ή στη καλύτερη μια με το ζόρι προκήρυξη απεργίας.
Μια ΓΣΕΕ που στο πρόσωπό της έχουν βρει εργοδότες και τρόικα ένα συνεργάτη και συνομιλητή.
Κανένας εργασιακός χώρος δεν μένει ανεπηρέαστος από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ,κανένας δυστυχώς δε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Σε μια τέτοια πλατύτητα πρέπει οι εργαζόμενοι να κινηθούμε και να βρούμε συμπαραστάτες.

Δε πρέπει ούτε ένας εργαζόμενος να είναι μόνος του απέναντι στα σκληρά παζάρια και στους εκβιασμούς των εργοδοτών .
 Κανένας εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμος. Πρώτο και κύριο καθήκον των σωματείων είναι να υπερασπίσει τους εργαζόμενους εκείνους που βιώνουν τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, εκείνους που ζούνε στο καθεστώς της ευελιξίας.

Η ΚΟΕ δηλώνει συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις που το επόμενο διάστημα θα εξαγγείλουν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο της Coca –Cola 3E .

Επισκεπτες