ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

12 Νοε 2010

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, δελτίου Τύπου Κ.Ο.Ε Αχαίας


Η Κ.Ο.Ε Αχαΐας αρχικά δηλώνει την ξεκάθαρη θέση της σχετικά με τον β’ γύρο στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές σε Δυτ.Ελλάδα και Πάτρα αντίστοιχα.

•Καλούμε όλους τους πολίτες να μην ψηφίσουν, να γυρίσουν την πλάτη, να επιλέξουν το λευκό και το άκυρο ενάντια στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ κ.Κατσιφάρα και της ΝΔ κ.Παπαναστασίου στην Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας. Το σχέδιο της διάλυσης, την πτώχευσης, της υπάναπτυξης, της ανεργίας της περιοχής είναι το κοινό τους πρόγραμμα, αυτό απέδειξαν σε όλη την προεκλογική περίοδο. Ο δικομματισμός δεν πρέπει να στηριχθεί από κανένα εργαζόμενο, νέο, άνεργο, και μικρομεσαίο της Δυτ.Ελλάδας. Ίδιοι είναι και οι δύο.

•Για τον Β’γύρο των Δημοτικών Εκλογών στην Πάτρα, καλούμε επίσης στην καταψήφιση των δυο όψεων του νομίσματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Ούτε Κατσικόπουλο ούτε Δημαρά. Το Μνημόνιο και ο Καλλικράτης είναι μία κοινή πολιτική βάση και για τους δύο. Οι παρατάξεις τους , σέβονται, ζητάνε και αποδέχονται την υποστήριξη του συστήματος, την έγκριση της Κυβερνητικής πολιτικής. Κανένας συνδημότης δεν μπορεί να περιμένει από αυτούς, υπεράσπιση και σύγκρουση για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του Πατρινού λαού.

•Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών και στην περιοχή μας δείχνουν τις δυνατότητες αλλά και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει ο λαϊκός παράγοντας. To σύστημα αποδοκιμάστηκε, στάλθηκε μήνυμα οργής μέσα από την αποχή αλλά και από την ενίσχυση των αριστερών δυνάμεων, όμως παραμένει μεγάλο πλήθος συμπολιτών να μην νιώθει ότι υπάρχει πολιτική διέξοδος για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Οι ευθύνες για τις δυνάμεις της Αριστεράς μεγαλώνουν και βαραίνουν ακόμα περισσότερο μετά τα αποτελέσματα. Οι ιδιοτέλειες και οι εγωισμοί δεν μπορούν να υπηρετήσουν την ανάγκη η εκλογική ενίσχυση να μετατραπεί σε μαζικό μετωπικό λαϊκό κίνημα.

Στην βάση αυτή, πιστεύουμε ότι το θετικό αποτέλεσμα της «Αντίστασης Πολιτών Δυτ.Ελλάδας» και της «Ανυπότακτης Πολιτείας» στην Πάτρα, δημιουργεί μία σημαντική βάση για την ενίσχυση της υπόθεσης του μετώπου αλλαγής που θέλει και χρειάζεται ο τόπος. H παρουσία του Βασίλη Χατζηλάμπρου στο Περιφερειακό συμβούλιο και του Χρήστου Πατούχα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι βήμα αγώνων και στήριξης του λαϊκού κόσμου.

Όλα τα μέλη, οι φίλοι και υποστηρικτές της Κ.Ο.Ε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην θετική εκλογική καταγραφή των κινήσεων αυτών. Υπόσχεση μας είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα να στηρίξουμε σε όλη την Δυτ.Ελλάδα την δημιουργία σχημάτων και εστιών αντίστασης –αλληλεγγύης και ξεσηκωμού απέναντι στο καθεστώς της Τρόικας . Υπόσχεση μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να συναντηθούν οι αριστερές δυνάμεις, να κατοχυρωθεί η κοινή δράση, να συζητηθεί πλατιά μέσα στη κοινωνία η επιλογή ενός λαϊκού μετώπου αλλαγής.

Κ.Ο.Ε ΑΧΑΙΑΣ

Επισκεπτες