ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

30 Σεπ 2010

Δήλωση Κώστα Ταβαντζή




«…και στη πιο βάρβαρη εποχή κάποιοι πρέπει να λένε την αλήθεια…»
Μ. Μπρέχτ


Ζούμε πράγματι σε βάρβαρη εποχή.
Γιατί τις τύχες της χώρας μας αποφασίζει η τρόικα και όχι η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση. Η τρόικα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου επιτάσσει και οι yesmen κυβερνώντες τωρινοί και προηγούμενοι εκτελούν. Τα επικοινωνιακά τερτίπια τους και τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.
• Η αλήθεια είναι ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι εξωφρενικές αυξήσεις, και οι δυσβάσταχτοι φόροι οδηγούν στην εξαθλίωση το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων.
• Η αλήθεια είναι ότι ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος με μεσάζοντες Έλληνες και ξένους των οποίων η ταυτότητα επιμελώς αποσιωπάται.
• Η αλήθεια είναι ότι οι άνεργοι με επίσημες προβλέψεις θα φτάσουν τα δύο εκατομμύρια!!!
• Η αλήθεια είναι ότι τα λουκέτα σε μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις θα ξεπεράσουν τα 500.000!!!
• Η αλήθεια είναι ότι καταργήθηκαν δημοκρατικά δικαιώματα και οι εργασιακές σχέσεις έφτασαν στα επίπεδα του προηγούμενου αιώνα.
• Η αλήθεια είναι ότι επεξεργάζονται και νέα μέτρα!!!
Από την άλλη μεριά πάλι με πρόσχημα την δήθεν ανάπτυξη χαρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, περαιώνεται με νόμο η φοροδιαφυγή και κυνηγάνε τους περιπτεράδες και τους πωλητές των λαϊκών αγορών για τις αποδείξεις. Όσο για τη μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται πάρτι στα ΜΜΕ αλλά δεν ακούσαμε να μάζεψαν φράγκο ούτε να οδηγήθηκε κανείς στα δικαστήρια.
Περισσεύει η υποκρισία και το απύθμενο θράσος.

Αγαπητοί συνδημότες,

Μπορεί να ξενίζει μερικούς αυτή η εισαγωγή από έναν υποψήφιο σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του κυβερνώντος κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της δημοκρατικής λεγόμενης αριστεράς και οι δήθεν ακομμάτιστοι δούρειοι ίπποι τους, λένε ότι ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά και όχι για το μνημόνιο. Λες και οι εκλογές γίνονται σε άλλη χώρα. Λες και αυτή η τραγική κατάσταση δεν επηρεάζει τους Δήμους.

Ας πούμε μερικές αλήθειες που τις αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι.
• Η αλήθεια είναι ότι η επιχορήγηση από τη ΣΑΤΑ μειώθηκε για το 2010 κατά 40%!!!
• Αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», που έδινε μια δυνατότητα να γίνουν μερικά έργα, καταργήθηκε εντελώς από 20/6/2010.
• Αλήθεια είναι ότι στο μνημόνιο με σαφήνεια αναφέρεται ότι θα μαζευτούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 500 εκατ. ευρώ για κάθε ένα χρόνο στα επόμενα τρία χρόνια δηλαδή σύνολο 1,5 δις ευρώ.
• Αλήθεια είναι ότι από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κόπηκαν 33 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
• Αλήθεια είναι ότι με τον Καλλικράτη απολύονται όλοι οι έκτακτοι και συμβασιούχοι από την 1/1/2011 που ανέρχονται πανελλαδικά σε 40.000 εργαζόμενους.
Ερωτάμε τον κάθε συμπολίτη μας που δεν έχει παρωπίδες. Έχει ή δεν έχει σχέση το μνημόνιο και το παιδί του ο Καλλικράτης με τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι αν εκλεγούν; Μα πάλι το μνημόνιο και ο Καλλικράτης προβλέπουν. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που στην καθομιλουμένη σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών για να βγείτε πέρα.
Και πως θα φτιάξουμε καμιά πλατεία ή χώρο πρασίνου; Πρόσφατα ψηφίστηκε με το νόμο για τις εκλογικές δαπάνες διάταξη που υποχρεώνει τους δήμους να φορολογήσουν τους περίοικους για απαλλοτρίωση τέτοιων χώρων!!!

Αγαπητοί συνδημότες,
Ο κ. Κατσικόπουλος, ο κ. Χριστόπουλος και ο κ. Δημαράς αποσιωπούν συνειδητά την αλήθεια. Λένε λόγια ανούσια όπως «πόλη αντάξια των κατοίκων της» όπως «νέο αίμα στο Δήμο» όπως «νέοι και άφθαρτοι» και μια σειρά τέτοια. Για την ταμπακιέρα δεν μιλάει κανένας.
Καμώνονται ότι θα αναπτύξουν την πόλη. Δημιουργούν την εντύπωση ότι λεφτά υπάρχουν για να κάτσουν στη Δημαρχιακή καρέκλα.
Αυτό όμως το έργο έχει πρόσφατα ξαναπαιχτεί. Δεν γίνεται να έχουμε τόσο βραχεία μνήμη.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν πιστά το μνημόνιο. Θυμηθείτε με... Θα αυξήσουν 100% τα δημοτικά τέλη. Θα ξεπουλήσουν το παραλιακό μέτωπο για «επενδύσεις». Δηλαδή θα το οικοδομήσουν και η Πάτρα θα παραμείνει παραλιακή πόλη χωρίς παραλία.
Προμηνύεται ένας άνισος προεκλογικός αγώνας με τη μερίδα του λέοντος στα ΜΜΕ να την έχουν οι τρείς υποψήφιοι. Με πολύχρωμες διαφημίσεις, με μπλουζάκια και μπαλονάκια. Με αυτά και με πολλά άλλα θέλουν να κρύψουν την αλήθεια. Μη τους πιστέψετε γυρίστε τους την πλάτη.

Αγαπητοί συνδημότες,
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ένας δρόμος δοκιμασμένος υπάρχει. Ο δρόμος της συσπείρωσης του λαού και ο αγώνας για να αποκρούσει την ολόπλευρη επίθεση που δέχεται.
Οι Δήμοι πρέπει να γίνουν μετερίζια του αγώνα. Να γίνουν σύμμαχοι του λαού και όχι αντίπαλοι και διώκτες του.
Μπορούμε να διεκδικήσουμε με αγώνες να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι. Να τα πληρώσουν αυτοί που έχουν. Δεν γίνεται να πληρώνουν τέλη οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την απόδοση της παραλιακής ζώνης στο λαό της Πάτρας και όχι να την πάρουν τζάμπα οι ξένοι και να την χτίσουν στα πλαίσια της δήθεν ανάπτυξης.
Πολλά μπορούμε με τον αγώνα μας. Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας θα βρείτε αναλυτικά τις θέσεις μας.
Η εμπειρία μου στο Δήμο της Πάτρας και από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με δίδαξε ένα πράγμα. Αν ο λαός είναι συσπειρωμένος και ο Δήμος διεκδικητικός μπορεί να κερδίζει μικρές και μεγάλες μάχες.

Σε αυτές τις δύσκολες για το λαό και την πατρίδα στιγμές πιστεύω ότι είναι πατριωτικό καθήκον καθενός να αγωνιστεί.
Να σπάσει τη σιωπή του και να σηκώσει το ανάστημά του.
Για το λόγο αυτό θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανυπότακτη Πολιτεία», που θεωρώ ότι μπορεί να χωρέσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, καθένα που θέλει ν’ αγωνιστεί.
Για να συγκροτήσουμε –τώρα και στο μέλλον- ένα ευρύτερο και αποτελεσματικότερο Μέτωπο πάλης.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

ΚΩΣΤΑΣ Β. ΤΑΒΑΝΤΖΗΣ
Καθηγητής Χημείας,
Διευθυντής Φροντιστηρίων «ΠΡΙΣΜΑ»
τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας

Επισκεπτες