ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

12 Σεπ 2010

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ; "Aνυπότακτη Πολιτεία',' παρέμβαση του Χρήστου Πατούχα

Αγαπητοί σύντροφοι

Ζούμε την πιο επιθετική λαίλαπα της εξουσίας ενάντια σε όλα όσα αποτέλεσαν δικαιώματα , επιτυχίες, κατακτήσεις των εργαζομένων για ένα αιώνα . Πληρωμένα πολύ ακριβά! Από την Αριστερά και το Λαό. Ξένη Κατοχή, Εμφύλιος πόλεμος, προσφυγιά, φυλακές, εξορία-εκτελέσεις, διώξεις, δικτατορίες, ρουφιανιά, δοσιλογισμός! Για πολύ απλά πράγματα και στο σύνολο των ανθρώπινων ιδανικών αυτονόητα. Την δημοκρατία στην έκφραση των ιδεών, ένα καλύτερο μεροκάματο , το δικαίωμα στη σύνταξη και τα γηρατιά, το δικαίωμα στην περίθαλψη και στην εκπαίδευση, την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα, την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών μας. Και είναι ο πρώτος χρόνος αυτής της αντεπίθεσης του κεφαλαίου.

Θα τους σταματήσουμε; Μπορούμε; Απασχολεί αυτό την Αριστερά;
Προφανώς δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις. Θεωρώ ότι υπάρχουν. Σε όλες τις πλευρές. Ούτε η συναντίληψη ως προς την φύση των προβλημάτων μας λείπει.

Αυτό που λείπει και ταλανίζει είναι η κοινή δράση. Περιχαρακώσεις, ιδεολογικοί ηγεμονισμοί, καρεκλοθηρίες, αλάθητα, εγωισμοί, ανταγωνισμοί μηχανισμών, δημιουργούν επι της ουσίας αδυναμία να αξιοποιήσουμε την ανιδιοτέλεια, την εμπειρία, τις αγωνιστικές καταβολές όλου του κόσμου της Αριστεράς. Και κυρίως να συγκροτήσουμε το νικηφόρο και ανταγωνιστικό πολιτικό σχέδιο που στόχο του θα έχει την ανατροπή της πολιτικής που μας πάει ένα αιώνα πίσω.
Βεβαίως δεν είναι τώρα η ώρα της κριτικής . Αλλά αν το δίλημμα είναι νίκη του Λαού, δηλαδή ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης, ή διατήρηση της, έστω με μικρά τραύματα, έστω με βελτιωμένη την εκλογική καταγραφή της Αριστεράς, τότε προφανώς άλλα πράγματα αντιστοιχούν στην μία εξέλιξη και άλλα στην άλλη.

Όμως στην δεύτερη περίπτωση θα διαχειριστούμε την ήττα. Την πιο επικίνδυνη και καθοριστική ήττα που έχει υποστεί το λαικό κίνημα τα τελευταία σαράντα χρόνια. Και την ήττα, όπως γίνεται πάντα, θα την υποστεί όλο το στρατόπεδο της Αριστεράς. Και αυτοί που φταίνε λίγο και αυτοί που φταίνε πολύ. Και δεν υπάρχει κανείς που δεν θα φταίει καθόλου. Ένας ένας λοιπόν και όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Αυτό πηγάζει από τα πιστεύω μας , από την προσωπική μας ιστορία, από την ευθύνη μας απέναντι στην νέα γενιά, απέναντι στο λαό. Να κάνουμε την ανησυχία μας δράση, την κριτική μας ενωτική δύναμη, την σκέψη μας συμμετοχή και αλληλεγγύη.
Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι μέρος του γενικότερου αγώνα, τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει εκεί. Αλλά είναι μια μάχη αυτού του αγώνα αποφασιστικής και κρίσιμης σημασίας.

Αγαπητοί σύντροφοί

Την πολιτική σημασία και τον χαρακτήρα των εκλογών δεν την ανακαλύπτουμε εμείς. Η πραγματικότητα την προσδιορίζει. Και πρέπει οι εκλογές να είναι ευκαιρία συσπείρωσης δυνάμεων, όλων των υγειών δυνάμεων της πόλης μας.

•Δεν μπορεί να αρκεστούν οι χιλιάδες αριστεροί της Πάτρας σε μία απλή συμμετοχή σε παλιά και νέα σχήματα και κινήσεις ,που χαρακτηρίζονται είτε από την λογική μίας στενής κομματικής καταγραφής είτε από δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις που είναι με όλους αλλά κυρίως διακρίνονται για την ουδετερότητα τoυς απέναντι στην πολιτική που μας εξοντώνει.

•Να πρωτοστατήσουν λοιπόν οι χιλιάδες αριστεροί στην συγκρότηση ενός ρεύματος που θα υπερβεί τα επιτελεία και θα συνδεθεί με το μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον νέο και τον συνταξιούχο που γυρίζει την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, το σύστημα της χρεοκοπίας και της κατοχής.

•Να πρωτοστατήσουν στο να δυναμώσει πολιτικά η κατακραυγή και η αναζήτηση για κάτι αληθινό και χρήσιμο για όλο το λαό. Αυτό θα μετρήσει την επόμενη μέρα η ιστορία. Πόσο προχώρησε η ιδέα και η οργάνωση του Μετώπου όλου του λαού για να ζήσει αλλά και να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα.

•Να τολμήσουν οι αριστεροί της πόλης μας να βάλουν πιο πάνω από το Κομματικό συναίσθημα ή την απογοήτευση από τις υπαρκτές ανεπάρκειες της Αριστεράς, την ευθύνη για το προχώρημα μίας πραγματικής γραμμής άμυνας απέναντι στην κυβέρνηση και την Τρόικα, το προχώρημα μίας ΄΄Μεγάλης Ιδέας΄΄ που θα πηγάζει από τους αδυνάτους και θα υπηρετεί τους αδυνάτους.
Η Ανυπότακτη Πολιτεία θέλει να εκφράσει και να ενώσει. Χωρίς κανένα αποκλεισμό, χωρίς ανταγωνισμούς, με απόλυτο σεβασμό στην γνώμη του καθένα και την ιδεολογική του αυτοτέλεια.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε η Δημοτική κίνηση που θα χωρέσει και θα στεγάσει πολλούς και φυσικά όλους τους Αριστερούς.

Χρήστος Πατούχας, Πάτρα 10-9-2010

Επισκεπτες