ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

30 Ιαν 2011

Να μην επιτρέψουμε η Αχαια να γίνει αποικία, δελτίο τύπου Κ.Ο.Ε Αχαίας


Η ΚΟΕ καταγγέλει τον εκβιασμό και τον εμπαιγμό των εμπλεκομένων στη κοινοπραξία (τράπεζες, γαλλική εταιρία vinci ,Ακτορας ....) που έχουν αναλάβει το έργο του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα –Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους λειτουργούν ως κράτος εν κράτη. Η κοινοπραξία παραβιάζει εδώ και καιρό κάθε εργατικό δίκαιο με άθλιες συνθήκες δουλειάς ,που πολλές φορές οδήγησαν σε εργατικά ατυχήματα παρολίγο θανατηφόρα, επίβάλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν σε πάνω απο μια ειδικότητες χωρίς να πληρούν τις προυποθέσεις , πιέζουν τους εργαζόμενους εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που και στο κατεσκευαστικό τομέα χτυπάνε κόκκινο .
Οι κατασκευαστικές εταιρίες, που συμμετέχουν με μόλις τα 7% του κόστους στο έργο, δε φαίνεται να πτοούνται απο την επιθεώρηση εργασίας που έκρινε παράνομες τις τελευταίες απολύσεις μιας και ξεπερνούσαν το 5% και τώρα απειλούν με καινούργιες απολύσεις που και πάλι αναλογούν σε ποσοστό μεγαλύτερο απο εκείνο που ορίζει ο νόμος.
Η αποικιοκρατική τους στάση δε τελειώνει μόνο στα χαράτσια των διοδίων. Ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η παρούσα κυριολεκτικά ξεβρακώνονται μπροστά στις εταιρίες. Δεν έχουν λόγο για το χαράτσι των διοδίων ,δεν έχουν λόγο για τα περιβαντολογικά προβλήματα που δημιουργούνται ,δεν έχουν λόγο για τις παράνομες απολύσεις,δεν έχουν λόγο για το πότε θα δοθεί και αν θα δοθεί ο δρόμος,δεν έχουν λόγο για το δρόμο καρμανιόλα και τα δεκάδες ατυχήματα που προκαλεί η άθλια κατάσταση λόγο έργων του δρόμου. Αν είναι έτσι νομίζουμε οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε πολυ καλύτερα μόνοι μας.Δε χρειαζόμαστε κανένα Πρετεντέρη να μας πει τι θα κάνουμε ,δε χρειάζόμαστε κανένα πολιτικό να μας τονίζει πόσο αδιέξοδη είναι η κατάσταση και μονόδρομος το ξεπούλημα των πάντων . Το δρόμο το δείχνουν οι αγωνιζόμενοι λαοί του αραβικού κόσμου που αυτοι καθορίζουν πια τι είναι λογικό και εφικτό και όχι τα κανάλια και οι δοσίλογοι πολιτικοί.

Συμπαραστεκόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις του σωματείου «ΓΑΛΑΡΙΑ» και καλούμε τους φορείς καθώς και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να πάρει θέση και να αποδείξει οτι δε διοικεί τούτο το τόπο μια γαλλική εταιρία.
Καλούμε το Εργατικό Κένρτο Πάτρας καθώς και το Εργατικό κέντρο Αιγίου να στηρίξουν με κάθε τρόπο το σωματείο και να παίξουν καθοριστικό ρόλο να ενωθούν με τις φωνές των εκατοντάδων άλλων εργαζομένων στη περιοχή που βιώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία.

Επισκεπτες