ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

3 Νοε 2009

ΣΥΡΙΖΑ: «Έγκλημα» η παράδοση του λιμανιού στην Cosco

“H παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα συνιστά ένα μεγάλο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό έγκλημα”, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με τον Θοδωρή Δρίτσα επισκέφτηκαν την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ζητώντας να καταγγελθεί και να ακυρωθεί η συμφωνία με την Cosco.

Ο Π. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα “ανασυγκροτημένο λιμάνι του Πειραιά”, το οποίο “θα είναι υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο και θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια, προς το συμφέρον των εργαζομένων, του λαού του Πειραιά και της ελληνικής οικονομίας”.

Εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για την πολιτική και την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μια πολιτική που “δίνει τη δυνατότητα από αύριο να εγκατασταθεί η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, κινδυνεύει να καταστήσει το διάλογο τον οποίο επικαλείται η κυβέρνηση, απολύτως προσχηματικό, παρελκυστικό και τελικά ατελέσφορο”.

Συν τοις άλλοις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ακυρώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, χαρακτηρίζοντας “πολύ αρνητική και δυσμενής εξέλιξη” την αυριανή εγκατάσταση της Cosco στο λιμάνι.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι του Πειραιά.

πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , 3/11/09

Επισκεπτες