ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γραφεία Πάτρας: Κορίνθου 245-249, τηλ-fax: 2610 275 795, email: koe.achaias@gmail.com

28 Οκτ 2009

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ, Προκήρυξη της Κ.Ο.Ε

Το ποτήρι ξεχείλισε! Η επιτυχημένη, κοινή, απεργία δημοσιογράφων και τεχνικών στις 21 Οκτωβρίου στις εφημερίδες «Αλλαγή», «Γεγονότα», «Ημέρα» και «Σημερινή» έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις που κυριαρχούν –και– σε μεγάλη μερίδα του τοπικού και περιφερειακού Τύπου.

Εργαζόμενοι απλήρωτοι επί μήνες, χωρίς ασφάλιση ή με μπλοκάκια, ασφαλιστικές εισφορές που καταλήγουν στην… τσέπη των εκδοτών, πληρωμή με… απόλυση όταν ζητούνται τα νόμιμα και τα δεδουλευμένα, ακόμη και εφημερίδες χωρίς δημοσιογράφους: αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η οποία απαξιώνει τόσο τους ίδιους όσο και την ενημέρωση.

Οι μάσκες έπεσαν! Η εκβιαστική αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Ημέρα» από τον τοπικό μεγαλοεπιχειρηματία Θ. Καμπέρο, σαν «απάντηση» στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζόμενων για σταμάτημα των παράνομων απολύσεων, εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καταβολή των δεδουλευμένων τους και απόδοση των εισφορών στα Ταμεία αποτελεί μέγιστη πρόκληση απέναντι στο δημόσιο αίσθημα!

Επιχειρηματίες «ξένοι» στο χώρο του Τύπου, διαπλεκόμενοι με το δικομματισμό, παίζουν τα «παιχνίδια» τους «χτυπώντας» δουλειές, χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τα ΜΜΕ που ελέγχουν, «πουλώντας» εκδούλευση στους εκάστοτε πολιτικούς τους φίλους, και πετώντας στο δρόμο του εργαζόμενους με πρόσχημα την κήρυξη απεργίας και τη διεκδίκηση των αυτονόητων.

Στην Πάτρα της ανεργίας και των ανατιναγμένων εργασιακών σχέσεων, το μήνυμα που στέλνει ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων στον Τύπο είναι ηχηρό και πρέπει να ακουστεί.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

- Οι εργαζόμενοι στον Τύπο δεν είναι «αναλώσιμα προϊόντα» στα επιχειρηματικά παιχνίδια κανενός.

- Να μην περάσει ο ωμός, δημόσιος εκβιασμός για αναστολή έκδοσης της «Ημέρας», που «δείχνει» την ανεργία σε περισσότερους από 50 εργαζόμενους.

- Να σταματήσει η κρατική συνενοχή και συγκάλυψη στον τρόπο λειτουργίας του τοπικού και περιφερειακού Τύπου. Καμία κρατική διαφήμιση από υπουργεία, οργανισμούς, δήμους, νομαρχίες σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ που δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία. Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία της κρατικής διαφήμισης.

- Ο ενωμένος αγώνας δημοσιογράφων και τεχνικών είναι δίκαιος και δείχνει τον δρόμο. Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επισκεπτες